Köszönjük!


BJGmeteo

Robotversenyen ismét nyertek a batsányisok
2009. november 29. vasárnap, 00:00

Már évek óta a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium ad otthont a First Lego League robot tervezési, építési és programozási verseny hazai döntőjének. Az idei igen népes mezőnyben iskolánk két csapatottal is indult. A verseny végeredménye az összesítő ponttáblázatból látható. A hatodikosokból álló BJG-LEGO csapat összesítettben a negyedik helyet szerezte meg, a vegyes korosztályú LegoRocker's kiváló, 370 pontos robotteljesítménnyel nemcsak a robotkupát hozta el, hanem az összesített első helyezéssel kivívta  a németországi döntőbe jutás jogát.
Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy robotos berkekben már "jegyzik" a LegoRocker's nevet, és az idei  csapat tagjai is öregbítették hírnevét.
December 5-én a németországi Paderbornban 7 ország (Ausztria, Németország, Svájc, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) 23 csapata méri össze tudását. A versenyen mindössze a részvétel jogát nyeri el a győztes, a kiutazás, és kinntartózkodás költségeit a csapatoknak kell előteremteni, ezért  támogatókat keres a csapat.
A csapatokat felkészítette: Gilicze Tamás és Giliczéné László Kókai Mária



A BJG-LEGO csapat tagjai valamennyien 6. F osztályosok:
Cseri Gitta
Nánási Bernadett
Zsótér Szilvia
Szabó Anett
Tóth Bence
Rácz Nándor
Otrosinka Krisztián
Pászti Márton







A LegoRocker's csapat tagjai valamennyien rutinos versenyzők, közülük hárman már külföldön is bitzonyítottak, ennek ellenére nagy izgalommal készülnek a németországi nemzetközi döntőre, ahol a szakmai hozzáértés mellett angol és német nyelvtudásukra is szükség lesz.
A csapat tagjai:
Varga Zita (7.F)
Újvári Bence (8.F)
Márton Bertold (8.F)
Gilicze Kristóf (5.F)
Staberecz Márk (9.F)
Halász Dániel (9.F)
Pintér Boglárka (7.F)







 


eXTReMe Tracker