Köszönjük!


BJGmeteo

Megyei könyvtárhasználati verseny győztesei a batsányisok
Írta: Kisteleki Klára   
2010. április 28. szerda, 10:25

Ebben az évben ünnepeljük Erkel Ferenc születésének 200. évfordulóját. Tiszteletére választották a megyei szervezők e témát, „Hazám, hazám te mindenem” címmel.

Kilenc csapattal versenyeztünk, a házigazda a szegedi Körösy Szakközépiskola volt.
A Csongrád megyei könyvtárhasználati verseny döntőjében 2010. ápr. 23-án iskolánk 3 fős csapata  I. helyezést ért el.
A csapat tagjai: Frits Piroska - Horváth Ágota - Obester Edina 12. d oszt. tanulók

 

A verseny előzetes házi feladata az volt, hogy írjuk le a Hunyadi László c. opera tartalmát, soroljuk fel benne a szereplők nevét és hangfekvését. Nevezzünk meg néhány pengetős hangszert, s közülük egynek írjuk le a működését, lehetőleg rajzban is. Ágota vállalta a rajzos feladatot, ő a hárfát választotta, melyet a zsűri majdnem maximális ponttal jutalmazott. Nyolc feladat várt ránk, amelyekkel meg kellett birkózni. Minden feladathoz biztosított volt a házigazda könyvtár állománya. Egy pár érdekes feladatot kiemelnék, amelyeket meg kellett oldani!

Jellemezzétek a Hunyadi László c. operából V. László király-t! Írjátok le tulajdonságait, viselkedését, szerepét az operában, esetleg azt is, számotokra kedves, vagy unszimpatikus az illető! A nevét ne áruljátok el, mert a többieknek kell kitalálni. Felkészülési idő: 10 perc

Tervezzetek fantáziadús, érdekes színpadképet a következő jelenethez: Bánk bán – tiszaparti jelenet (Melinda halála) Felkészülési idő:15 perc

Beszélgető partnered Kossuth Lajos ! A kézikönyvek segítségével keress róla minél több adatot, pl. munkái, tevékenysége, életének fordulati, nyilváníts véleményt. Az érdeklődő kérdésekből derítsd ki, hogy ki Ő. Adatgyűjtés 10 perc. Beszélgetés 2 perc.

Operarészletek! Kakukktojás!    stb.

Minden feladatnál csapatunk majdnem a maximális pontszámot kapta, mindvégig megtartottuk az első helyet.
Köszönöm  Kispálné Zsuzsinak a felkészítést,  és a lányoknak a szép eredményt.

 


eXTReMe Tracker