Köszönjük!


BJGmeteo

Volt hozzá közünk!
Írta: Péterné Fábián Mariann   
2012. április 25. szerda, 16:54

KÖZÖD! Az önkéntes fiatalok napja 2012. április 21. 
Legyen hozzá közöd!, így szólította meg felhívásában az ország középiskolásait a DIA (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány). Legyen "ez olyan nap vagy akár napok, amikor tehetsz valamit a közösségedért, ahol élsz, tanulsz, dolgozol, és ezáltal megmutathatod a nyilvánosságnak, hogy mire vagy képes."

A csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola tanulói Péterné Fábián Mariann vezetésével már 3 éve önként részt vesznek a szintén városunkban működő speciális általános iskola, a Kozmutza Flóra életében. Játékos programokkal, vidám előadásokkal színesítik a gyerekek mindennapjait, de megismerkedhetnek az oktató munkával is az intézmény nyílt szakmai napjain . A tagintézmény-vezető, Petrityné Zsótér Erika minden alkalommal gondol a gimnazistákra, legyen szó bármilyen megmozdulásról iskolájukban, mindig nagy szeretettel fogadják őket a tanulók és a nevelők is, hiszen érzik, hogy a pedagógia szakos tanulók szívesen foglalkoznak, játszanak a gyerekekkel.
Ez a már meglévő jó kapcsolat adta az ötletet, hogy a tavalyi kerítésfestés után (amit szintén önkéntes munkával valósítottak meg), a DIA felhívására ismét tegyenek valamit a gyerekek örömére.
Így jött létre a „Hozz egy palántát és egy gereblyét!“ iskolai programunk, melyhez a gimnázium 9.A osztályos tanulói közül 15-en osztályfőnökük, Baricsné Kapus Éva tanárnő vezetésével szívesen csatlakoztak.
Április 21-én, szombaton szemerkélő esőben gyülekeztek a diákok a Kozmutza Flóra Általános Iskola tornatermében, és hozták a palántákat az erkélyládákba, a gereblyéket, seprűket, lapátokat és a jókedvüket. A virágföldet támogatótól kapták, így a program megvalósítása már csak az önkéntességen múlott. Mire elkezdődött a munka, az eső is elállt, és a végén napsütésben gyönyörködhettek a tiszta, virágos udvarban, ami a munkájuknak köszönhetően vált ilyenné. Az iskola nevelői szendviccsel és teával kedveskedtek a gyerekeknek, akik örömet szereztek mindenkinek azzal is, hogy kialakítottak egy virágos kertet, hogy még szebb környezetben tölthessék el a szüneteket és a délutánokat az udvaron az iskola diákjai.
A sikeres nap zárása nem is lehetett volna szebb, hiszen az iskolából haza induló tanulók mind megköszönték a gimnazisták munkáját :“Nagyon szép lett az udvar, köszönjük!"
Folytatása következik…



 

 


eXTReMe Tracker