Köszönjük!


BJGmeteo

Az idegenforgalmis diákok szakmai kirándulása Budapesten
2009. október 12. hétfő, 16:45


Minden év októberében rendezik meg a HOVENTA Nemzetközi Kereskedelmi- és Vendéglátótechnikai Szakkiállítást a Budapesti Vásárközpont területén.
Mi, „idegenforgalmisok”, útra keltünk, hogy megtekintsük milyen újdonságot láthatunk, amelyet felhasználhatunk tanulmányainkhoz. A kiállítók a legkorszerűbb eszközöket és eljárásokat mutatták be, hogyan lehet egy vendéglátóhelyet vagy szállodát vonzóbbá tenni.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által meghirdetett Culinary Expo keretében országos szakács-, cukrász-, díszterítési-, és mixer verseny is volt.
Melegkonyhás Szakács Világbajnokságot is rendezett a WACS Nemzetközi Szakácsszövetség, amit érdeklődve figyeltünk.

Találkozhattunk Kovács Lázárral, finom falatokat kóstoltatott velünk: pizzát, lazacot, rántott húst; mindezt egy szuper sütőben olaj nélkül készítette.

Láttunk csokoládé szökőkutat, marcipán különlegességeket, zöldségszobrász bemutatót, cukor díszeket.
A szállodákban használatos textíliákat, mini szappant, tusfürdőket, bútorokat, poggyászhordó kocsit is közelről megszemlélhettük. 
A szakmai kiránduláson szállodalátogatáson is részt vettünk.
A RAMADA PLAZA Hotelben Rákóczi Zsófia HR vezető tartott tájékoztatót a szálloda történetéről, a szobákról, a vendégkörről.
Háznézés keretében  végigvezetett bennünket a szállodán: szobákat és lakosztályt nézhettünk meg, bemutatta a wellness és a business center részleget,a konferencia termeket, a mosodát, a cukrászatot, a hideg- és melegkonyhát. 
A 11-12. évfolyamosok „szakértően” figyeltük a vezetőnk minden szavát, a „kicsik” (9.C osztályosok) ámulva nézték, hogy mi minden angol kifejezést megértünk.

Nagyon hasznos és fárasztó volt ez a nap, de megérte!

Szabó Adrienn 11.C

 

 


eXTReMe Tracker