Köszönjük!


BJGmeteo

Lovaskocsival Csongrádon
2009. október 22. csütörtök, 00:00

Hagyományosan az ötödikes gimnazisták első közös kirándulása a rendhagyó helytörténeti barangolás: lovaskocsival járják be Csongrádot és környékét. A friss levegőn élményeket és információkat, préselni való leveleket gyűjtenek. Egy ilyen rövid kalandozás is sok órát megszínesít, hiszen földrajz órán a tájékozódásról, a térképről tanulnak, magyar órán leíró fogalmazás készül, rajz órán a látottakat lehet megörökíteni, biológia órán éppen az almafa a tananyag, matematika órán mérni tanulnak, technika órán pedig a közlekedési táblákról esik majd szó.
Ez, és ehhez hasonló programok is részei az 5. és 6 évfolyamon bevezetett nem szakrendszerű óráknak.

Az ötödikes kisdiákok így gondolnak vissza erre a napra:

Koscsó Noémi:
Útunk során számtalan érdekességet hallhattunk tanárainktól. Egy nagy kört tettünk meg az Öregszőlő körül. Visszetértünk az országútra. Újból az utcák között jártunk. A szél az arcunkba fújt. Nekem nagyon tetszett ez a kirándulás. A tanult anyagokat élőben figyelhettük meg.
Környezetvédő volt, mert busz helyett lovaskocsival mentünk. Mindenkinek ajánlom!


Antal Adriána véleménye:
Nagyon jól éreztem magam és örülök, hogy olyan részeit is láthattam Csongrádnak, amiket még eddig egyszer sem láttam.

Giricz Anna:
Lovaskocsis kiránduláson vett részt az osztályunk (5.f) október 1-jén. Az iskolától indultunk.
Először a József Attila utcán állt meg a kocsi, ahol Csongrád legöregebb fáját, egy 145 éves platánfát vizsgáltunk meg. Majd kicsit később a Haranglábhoz értünk, ahol lementünk az ártéri erdőbe. Ott rajzórára gyűjtöttünk levelet és egy fa mohás oldala és az iránytű segítségével megnéztük, hogy merre van észak. Az öreg szőlők felé mentünk tovább, ahol sok borszőlőt és diófát láttunk. Ezután a kocsink befordult egy poros dűlőútra, ahol sokféle gyümölcsöt, zöldséget pillanthattunk meg. Végül a Budai Nagy Antal utcára kanyarodtunk be, és az Iskola utcán elbúcsúztunk a lovaskocsitól. Innen már gyalog mentünk az iskolához.
Szerintem a kirándulás nagyon jó és érdekes volt! Remélem, mindenkinek tetszett.

 Az előkészületekről és az útról még több fotót találtok a fényképtárban.

 


eXTReMe Tracker