Köszönjük!


BJGmeteo

Sikeres pályázattal a pénzügyi kultúra fejlesztéséért
Írta: Kovács Péter   
2009. október 29. csütörtök, 20:02

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kezdeményezésére létrejött Tudatos Pénzügyekért Alapítvány – az Öngondoskodás Alapítvánnyal együttműködve – az előző évi hasonló kezdeményezés, a Pénzügyi Oktatási Program (POP) sikerére való tekintettel ismételten pályázatot hirdetett azzal a szándékkal, hogy a középiskolai diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztését támogassa. A pályázat célja a diákok pénzügyi ismereteinek bővítése, a gazdaság és a pénz világával kapcsolatos ismeretek átadása. A negyven győztes oktatási intézmény pályázatonként félmillió forint támogatásban részesül.

 

Az Alapítvány célja: támogatni azokat a középfokú oktatási intézményeket, amelyek vállalják, hogy oktatási programjukban helyet biztosítanak az Öngondoskodás Alapítvány és a Magyar Nemzeti Bank együttműködésével kidolgozott Pénzügyi Oktatási Program (POP) bevezetésének, folyamatos oktatásának. A program a 2008/2009-es tanévben 25 iskolában – köztük a csongrádi BJG-ben–, kísérleti jelleggel már oktatásra került. A kezdeményezést az évközi visszamérések tapasztalatai alapján mind a közreműködő tanárok, mind a résztvevő, több mint ezer diák jelentős többsége sikeresnek és hasznosnak ítélte.

Az internetalapú Pénzügyi Oktatási Program központi elemét egy olyan pénzügyi-gazdasági témaköröket átfogó, gyakorlati fókuszú tananyag képezi, melyet szituációs játékok, esettanulmányok, feladatlapok, tanári segédlet, tanulmányi verseny és valós tőzsdei szimulációs játék egészítenek ki. Az oktatási program elsősorban a mindennapokhoz szükséges gazdasági-pénzügyi ismeretek széles körű elterjedéséhez járulhat hozzá.

A programban az előző évi 25 intézmény után 2009/2010-ben összesen 40 középiskola vehet részt. A résztvevők a program oktatása mellett vállalják, hogy csatlakoznak ahhoz a 2009/2010-es tanévben elinduló, a Tudatos Pénzügyekért Alapítvány kezdeményezésére és az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával kialakított iskolahálózathoz, amely a gazdasági, pénzügyi, vállalkozási kultúra és ismeretek oktatásában résztvevő, és annak elterjesztésében szerepet vállaló oktatási intézményekből jön létre.

Örülünk annak, hogy a csongrádi Batsányi János Gimnázium mind a két tanévben csatlakozhatott a Pénzügyi Oktatási Programhoz és tagja lehet a Pénziránytű Iskola hálózatának.

 


eXTReMe Tracker