Köszönjük!


BJGmeteo

Robotversenyen ismét nyertek a batsányisok
2009. november 29. vasárnap, 00:00

Már évek óta a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium ad otthont a First Lego League robot tervezési, építési és programozási verseny hazai döntőjének. Az idei igen népes mezőnyben iskolánk két csapatottal is indult. A verseny végeredménye az összesítő ponttáblázatból látható. A hatodikosokból álló BJG-LEGO csapat összesítettben a negyedik helyet szerezte meg, a vegyes korosztályú LegoRocker's kiváló, 370 pontos robotteljesítménnyel nemcsak a robotkupát hozta el, hanem az összesített első helyezéssel kivívta  a németországi döntőbe jutás jogát.
Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy robotos berkekben már "jegyzik" a LegoRocker's nevet, és az idei  csapat tagjai is öregbítették hírnevét.
December 5-én a németországi Paderbornban 7 ország (Ausztria, Németország, Svájc, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) 23 csapata méri össze tudását. A versenyen mindössze a részvétel jogát nyeri el a győztes, a kiutazás, és kinntartózkodás költségeit a csapatoknak kell előteremteni, ezért  támogatókat keres a csapat.
A csapatokat felkészítette: Gilicze Tamás és Giliczéné László Kókai MáriaA BJG-LEGO csapat tagjai valamennyien 6. F osztályosok:
Cseri Gitta
Nánási Bernadett
Zsótér Szilvia
Szabó Anett
Tóth Bence
Rácz Nándor
Otrosinka Krisztián
Pászti MártonA LegoRocker's csapat tagjai valamennyien rutinos versenyzők, közülük hárman már külföldön is bitzonyítottak, ennek ellenére nagy izgalommal készülnek a németországi nemzetközi döntőre, ahol a szakmai hozzáértés mellett angol és német nyelvtudásukra is szükség lesz.
A csapat tagjai:
Varga Zita (7.F)
Újvári Bence (8.F)
Márton Bertold (8.F)
Gilicze Kristóf (5.F)
Staberecz Márk (9.F)
Halász Dániel (9.F)
Pintér Boglárka (7.F) 


eXTReMe Tracker