Köszönjük!


BJGmeteo

Példaképek ürügyén az Aquaprofit-Polgár Sakknapról
2009. december 13. vasárnap, 08:02

A példakép különös dolog: rendkívül személyes és mindenkinek mást jelent. Arról üzen, hogy milyen értéket vallunk magunknak...

A fiataloknak ma is nagy szüksége van arra, hogy az általuk érdekesnek, fontosnak tartott területek legkiválóbb képviselőivel személyesen is találkozzanak. Sokan közületek átélhették már azt a csodálatos érzést, amikor egy-egy sportversenyen olimpiai vagy világbajnok adta át az elnyert díjat.
Többen azt is tudjátok, milyen érzés ugyanazon a parketten táncolni, ugyanabban a kikötőben vízreszállni, ugyanabban a medencében vagy tornacsarnokban küzdeni, ahol a sportág hazai legjobbjaival is találkozhattok. Megérteni, hogy ők is kezdték valahol és tehetségüket kemény munkával érlelték sikerré. Látni, hogy egyszerűek, kedvesek, önzetlenek, de nagyon is emberiek.

Nagy Noémi 9.A osztályos tanulónak ilyen felejthetetlen élményben volt része az elmúlt hónapban, rövid beszámolója és a képek egy elméleti sportág, a sakk világába kalauzolnak.


2009. november11-én pénteken, immár 3. alkalommal rendezték meg Budapesten az Aquaprofit-Polgár Sakknapot. Évente egyszer a sakk "királynői": Judit hazánkból, Zsófia Izraelből, Zsuzsa pedig Texasból eljönnek, hogy 120 táblás szimultánt adjanak az érdeklődőknek. Nekem másodszorra volt szerencsém résztvenni ezen a rangos eseményen. Mindkétszer Zsófi játékosa voltam. Ismét nagy élmény volt a velük való találkozás és nem utolsó sorban a játék a világ elismert sakkozójával. Ismert embereket is láthattam élőben, mint pl.: Portish Lajos (sakknagymester), Fischer Iván (sakknagymester), Ungár Anikó (bűvésznő), Farkasházy Tivadar (humorista).
















Polgár Juditról a Sulineten is olvashatsz, de tavaly jelent meg Kepes András Matt a férfiaknak című könyve, amelyben többet megtudhatsz a Polgár lányok fiatalkoráról.

 


eXTReMe Tracker