Köszönjük!


BJGmeteo

A Lovas Világkupán jártunk
Írta: Hercz Anett   
2009. december 15. kedd, 17:50

2009. december 4-én Budapesten jártunk a harmadik alkalommal megrendezett Lovas Világkupán. A szervezők jóvoltából az első nap bejelentett diákcsoportok számára ingyenes volt, ezért idén is nagy örömmel néztük meg a rendezvényt. A tavalyi évben Kormányos Erzsébet, jelenleg 12.b osztályos tanuló, hívta fel a figyelmemet, hogy a lovakat, lovaglást kedvelő diákokat vigyük el erre a rendezvényre.

 Ezúton is köszönjük ezt a kezdeményezést, hiszen aki ott volt, annak páratlan élményben volt része, még akkor is, ha kevésbé vonzódik a lovas események iránt. Lázár Vilmos a Magyar Lovassport Szövetség elnöke nyitotta meg a rendezvényt a Papp László Sportarénában, majd póni díjugrató és fogathajtó staféta csapatverseny következett, ami abból állt, hogy a lovas átugratott az akadályokon, váltotta fogathajtó társát, akinek hibátlanul és minél gyorsabban végig kellett mennie a pályán.
Ügyességi versenyek, kutyabemutató, Kassai Lajos lovasíjász bemutatója, galoppverseny színesítette a programot.  Izgalmakat hozott magával a díjugratás félelmetes magasságban, 1,40 méteren. Hihetetlen mennyire látszott a lovakon és a lovasokon, hogy sikerül-e átvinni az akadályt vagy nem. A pályakarbantartás alatt a Mikulás és a lovasok szórakoztatták a közönséget. Nemcsak magyar, hanem külföldi vendégek is szerepeltek e neves versenyen, többek között Jean-Francois Pignon, aki olyan szeretettel és tisztelettel bánik lovaival, hogy szinte felfoghatatlan milyen mértékben hallgatnak rá a lovai.

Bedéné Fodor Virág tanárnő és a 30 diák nevében is kijelenhetem, hogy nem szabad és nem lehet kihagyni a Lovas Világkupát.

 


eXTReMe Tracker