Köszönjük!


BJGmeteo

Karácsonyi műsor francia és olasz nyelven
2009. december 20. vasárnap, 14:50

karácsonyi fatörzs torta FranciaországbólDecember 17-én délelőtt, a gimnázium 8F, 10. A és B, valamint a 11. A és B osztályos francia, vagy olasz nyelvet tanuló diákjainak egy kis csoportja  karácsonyi műsorral kedveskedett a csongrádi általános iskolásoknak.

A verses, zenés műsorral szerettünk volna hozzájárulni e szép időszak hangulatához.


La Befana a kedves boszorkányÖsszeállításunk bepillantást engedett e két ország karácsonyhoz kapcsolódó szokásaiba, jellegzetességeibe, a két nép ünnepi készülődéseibe, történéseibe. Öröm volt látni közönségünk  érdeklődő tekintetét, diákjainkat szintén dicséret illeti, hiszen színvonalas és jókedvű előadásukkal öregbítették iskolánk jó hírnevét. 
Bízunk abban, hogy a felkészülés során e műsor előadói is maradandó ismeretekkel bővítették eddigi tudásukat, és azt is reméljük, hogy kellemes perceket szereztünk figyelmes és dicséretre méltóan fegyelmezett, kedves közönségünknek.
Köszönet illeti a a Piroskavárosi Általános Iskola és az Ének-zenei  Általános Iskola vezetőit, akik lehetőséget adtak nekünk, hogy intézményük nyolcadik osztályos tanulóival megismertessük e két ország karácsonyi szokásait. Hasznos és szép pillanatokat élhettünk meg együtt.

Hékédi Zsuzsanna (francia szakos tanárnő)
Mészárosné Surányi Olga (olasz szakos tanárnő)
Pongó Erzsébet (olasz szakos tanárnő)

 


eXTReMe Tracker