Köszönjük!


BJGmeteo

Félmilliós fődíjat nyertek a 10.B-s diákok
2010. február 28. vasárnap, 15:44

Az Alapítvány a Választásokért által meghirdetett és a választási társasjáték koncepciójának kidolgozására kiírt pályázat fődíját, 500.000 Ft értékű vásárlási utalványt nyertek a 10.B osztály diákjai, Staberecz Dóra, Német Csilla és Keviczki Flóra, felkészítő tanáruk Széll Gábor.


Az Alapítvány (www.valap.hu) hazai közép- és felsőfokú oktatási intézmények hallgatóinak hirdette meg a versenyt, amelyen a magyar országgyűlési választásokhoz kapcsolódóan egy elektronikus társasjáték megvalósításának tervét kellett összeállítani. Csapatunk „Tarts lépést!” címmel készített egy oktatójátékot, amelynek lényege, hogy a játékosok lépésenként haladva, információs szövegek és tesztkérdések segítségével ismerkedhetnek meg a választások jogi hátterével, a képviselő-jelölés módjával, a választások forgatókönyvével, a mandátumok kiosztásának szabályaival, valamint az esetlegesen felmerülő problémákkal és érdekességekkel, így a játék során szerzett tudás birtokában felelősségteljes döntést hozhatnak az országgyűlési választásokon. A nyertes pályázat koncepciójából internetes játék készül, amely 2010 márciusának közepétől lesz elérhető a www.elsovalaszto.hu oldalon.
A fődíj átadására 2010. február 22-én került sor az Önkormányzati Minisztérium épületében. Az Alapítvány főtitkára, Rytkó Emília szívélyes fogadtatásban részesített bennünket, és kiemelte, milyen felelősségteljes szerepük van a diákoknak és a pedagógusoknak a fiatalok közéletbe való bevonásában és a választásokon való tudatos részvétel elősegítésében. Nagyon örülünk annak, hogy pályázatunkkal megnyertük a versenyt, és bízunk abban, hogy segíthetünk diáktársainknak a választásokkal kapcsolatos információk elsajátításában









Az eredményhirdetés fotóit a fényképtárban láthatod.

Staberecz Dóra, Német Csilla és Keviczki Flóra

 

 


eXTReMe Tracker