Köszönjük!


BJGmeteo

Bűnmegelőzési vándorkiállítás a Batsányiban
Írta: Széll Gábor   
2010. március 17. szerda, 22:20

Március 10-én nyitották meg iskolánkban az „1másért – lépésről lépésre a fiatalok biztonságáért” című bűnmegelőzési kiállítást, amely a következő hónapokban tovább vándorol és Csongrád megye többi iskolájában is látható lesz. A 12 tablóból álló tárlatot a megyei rendőrség szakemberei állították össze Németh György karikaturista segítségével.
„Humoros rajzokkal szeretnénk mélyebbre nézésre ösztönözni a fiatalokat” – mondta el a tárlat megnyitóján Lukács János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A dandártábornok hozzátette: egy vizuális kalandra hívják a fiatalokat a rajzok segítségével az általános bűnmegelőzés, ifjúság-, áldozat- és vagyonvédelem, biztonságos internet-használat, legális és illegális drogok, közlekedés- és vízbiztonság, környezetvédelem és az esélyegyenlőség témaköreiben.

„Olyan korban élünk, amikor nagyságrendekkel több veszélynek vannak kitéve a fiatalok, mint korábban” – mondta Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Hozzátette: „Ezektől úgy kell megvédenünk az utánunk jövőket, hogy megértetjük velük: rossz döntéseiknek következményei lehetnek, és ha áldozatokká váltak, van segítség.” Vincze László, a térség országgyűlési képviselője az egymásra való odafigyelés fontosságáról beszélt.

A tárlat megvalósulását a Csongrád Megyei Önkormányzat finanszírozta, az anyag a megyei rendőrség Bárka csoportjáé marad, így szabadon használhatja tovább megelőző, felvilágosító munkájához. A program keretében minden diák kapott egy Bárka-kártyát, amely az összes olyan telefonszámot tartalmazza, amire veszélyhelyzetben szükség lehet. 


forrás: http://www.csongradmegye.com/
 

 

 


eXTReMe Tracker