Köszönjük!


BJGmeteo

Látogatás az NI-ben
2010. március 28. vasárnap, 10:00

Műszaki, természettudományos pályák iránt érdeklődő diákjaink az elmúlt évek során már több alkalommal is találkozhattak a debreceni székhelyű, NI Hungary Kft munkatársaival.
Márciusban a kilencedikes, reál tagozatos osztály látogatott el a hardver és szoftver termékeket egyaránt előállító, az ipari mérés és automatizálás terén piacvezető cég, a National Instruments debreceni gyáregységébe.

 


A diákokokat fiatal mérnökök kalauzolták végig a raktárakon és a gyártósoron, így a gyerekek betekintést nyertek a teljes gyártási folyamatba a megrendeléstől a teljesítésig. Megismerkedhettek  az operátorok munkakörével, és a különböző területeken dolgozó mérnökök munkájának

sajátosságaival: hallhattak arról, hogyan hangolják össze munkájukat az amerikai kontinensen dolgozó kollégáikkal, illetve miért előnyösek  a nyitott mérnöki munkahelyek. Kísérőink elmondták azt is, hogy a szaktudáson, a diplomán felül még kiemelt szerepet kap a nyelvtudás, azaz az angol nyelv mellett még egy másik európai nyelv ismerete, valamint a munka során a hatékony együttműködés képessége.
Korszerű, több szabadidős létesítménnyel is ellátott, sok fiatalt foglalkoztató, dimamikusan fejlődő munkahelyet láthattak a diákok, igaz, lakóhelyünktől kissé távolabb.

 

 

 

 


eXTReMe Tracker