Köszönjük!


BJGmeteo

1848-as hagyományok a Batsányiban
Írta: Széll Gábor   
2010. március 29. hétfő, 15:54

2010. március 15-én a csongrádi városi ünnepség műsorát a gimnázium diákjai adták elő „Egy büszke nép élt meggyalázva, de dicsőn halt, mint született” címmel Posta István és Postáné Pető Györgyi rendezésében. A műsorban közreműködött: Berczeli Alex, Horváth Ádám, Varga Anikó (9.B), Bodzás Boglárka (11.A), Varga János (11.B), Németh Ákos (12.A) és Balogh Bence (12.C), valamint Tyukászné Balázs Katalin népdalénekes.
Az ünnepi megemlékezést különlegessé tette, hogy fenntartónk, a Csongrád Megyei Közgyűlés jóvoltából az iskola homlokzatán március végéig látható volt egy eredeti ’48-as zászló rekonstrukciója, amelyből az országban csak néhány létezik. Ezek a zászlók a köztársasági elnök hivatalát, a Sándor-palotát diszítik.

Március 20-án a gimnázium küldöttsége megemlékezésen vett részt Kossuth halálának évfordulója alkalmából a Fiumei úti sírkertben. A Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola nevében Losoncziné Szentandrási Erzsébet, a Kossuth Szövetség választmányi tagja, Széll Gábor, a történelem munkaközösség vezetője, a diákok képviseletében pedig Bernát Renáta, Klucsai Róbert, Muladi Márk (10.F) és Egyházi Dóra (11.F) rótták le kegyeletüket a Kossuth Mauzóleumnál tartott megemlékezésen. A koszorúzás után a diákok a Kossuth Szövetség legfiatalabb tagjaiként vehettek részt a szervezet közgyűlésén, ahol vetítéssel egybekötött előadást tartottak arról, hogy a gimnázium az elmúlt félévben milyen rendezvényekkel igyekezett ápolni a Kossuth-hagyományokat és az 1848/49-es szabadságharc emlékét. 

 


eXTReMe Tracker