Köszönjük!


BJGmeteo

Pénz beszél – 5000 Ft értékű könyvutalványért
2010. március 30. kedd, 20:32

Az elmúlt években Magyarországon is egyre többen ismerték fel, hogy a lakosság pénzügyi tájékozottsága nem kielégítő. Ennek megváltoztatása érdekében különböző programokkal több szervezet is kezdeményezőként lépett fel.
Közülük is kiemelkedik a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely összefogva a próbálkozásokat, elsősorban a diákok ismereteinek bővítését célozta meg. Ezért hívták életre a Pénziránytű Iskolák hálózatát is, de az alapismereteket nem csak a hálózaton belül szeretnék elterjeszteni.

2010. tavaszán az MNB már negyedik alkalommal készítette el rövid tájékoztató füzetét – a Diákhitel Központ, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének támogatásával –, amely március közepéig megérkezett az ország mind az 1200 középfokú iskolájába.

Az előző években a kiadványt a középiskolák végzősei számára juttatták el. A 2009/2010-es tanévben viszont közel 139 ezer 11. évfolyamos diák kapta meg az ismertetőt, mely közérthető formában tájékoztatja a fiatalokat azokról a legfontosabb pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról, amelyekkel már 17-18 éves korukban találkozhatnak.
A jegybank az idei évben tanári segédanyag összeállításával is segítséget kíván nyújtani a füzetben található témák tanóra keretében történő feldolgozásához, ezért a kiadvány főbb egységeihez kapcsolódó prezentációk teszik még szemléletesebbé az anyagot.
Az elektronikus tanári segédanyag a www.penziranytu.mnb.hu honlap Ajánló menüpontjából tölthető le, a tájékoztató füzet pedig pdf formátumban a következő címről:
A brosúra készítői április-május folyamán a kiadvány fogadtatásának és hasznosulásának átfogó visszamérését tervezik.
Egy március 31-től a fenti Pénziránytű honlapon elérhető játékos pénzügyi totó keretében pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy az elsajátított ismereteit bárki leellenőrizze.
Motivációként az első 200 helyes megfejtő 5.000 Ft értékű könyvutalványban részesül.

 


eXTReMe Tracker