Köszönjük!


BJGmeteo

Olasz Fesztivál Nyíregyházán
Írta: Mészárosné Surányi Olga és Pongó Erzsébet   
2010. április 18. vasárnap, 11:48

Márcuis 26-27-én a Nyíregyházi Kölcsey Gimnáziumban 18 Batsányis diák vett részt az immár több, mint két évtizedes múltra visszatekintő Olasz Fesztiválon.
Ezzel az elnevezéssel tulajdonképpen azt az évente megrendezett országos olasz versenyt illetik, amelyet minden évben más vidéki, vagy fővárosi  gimnázium szervez.

 Ez egy egyedülálló találkozó is egyben  olasztanárok és  azon tanulók számára, akik Magyarországon valamelyik középiskolában olaszul tanulnak és jók ebből a tantárgyból.
A versenyek különböző kategóriákban zajlanak. Így pl. van vers és prózamondó kategória, csoportos és egyéni ének, tolmácsolási, kultúrális vetélkedő, és élőbeszéd kategória. Igen magyas színvonalú versenyekről van szó, amelyeken mintegy 700, az ország minden részéről érkezett, olaszos diák mérheti össze  tudását.
Diákjaink a vers és prózamondás, az élőbeszéd, valamint az egyéni és csoportos ének kategóriában versenyeztek.
Mindenkiről a legjobbakat mondhatjuk és szép eredmények birtokában /1., 2., 4., 8., helyezés/, jó hangulatban és új élményekkel gazdagabban jöttünk haza.
Köszönetet kell mondanunk iskolánk vezetésének, valamint diákjaink szüleinek, hogy lehetővé vált mindannyiunk számára ez a szép két nap Nyíregyházán.

 


eXTReMe Tracker