Köszönjük!


BJGmeteo

Nyelvi est 2010
2010. május 30. vasárnap, 18:33

„Egy nyelv tanulása során nemcsak a nyelvtani szabályokat kell megérteni, nemcsak az új szavakat kell megtanulni, az is fontos, hogy megismerjük az adott ország, országok kultúráját.

Ebből a célból szerveztük meg ezt a délután, szeretnénk, ha bepillantás nyernének a német, olasz és francia kultúra sokszínűségébe.”
Ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelenteket Győri Anikó 2010. május 27-én délután a 2010-es nyelvi esten.

Iskolánkban immár hagyománnyá vált, hogy május végén lehetőséget kapnak a különböző nyelveket tanuló diákok arra, hogy versekkel, prózai és zenei darabokkal, prezentációkkal bemutassák a német nyelvű országok valamint Olaszország és Franciaország kultúráját. A jó hangulatú esten hallhattunk hangszeres előadást, éneket, verset és novellát, megismerhettük a mai német könnyűzene világát, jellemző osztrák, svájci és német ételeket és láthattunk rövid jeleneteket. A zenei darabokat Mészárosné Surányi Olga tanárnő kísérte, a diákok felkészítését pedig Kalmárné Héjjas Hedvig, Bíró Edit, Mészárosné Surányi Olga és Hékédi Zsuzsanna tanárnők vállalták. Minden résztvevőnek köszönjük a munkáját.

 


eXTReMe Tracker