Köszönjük!


BJGmeteo

Lengyelországi út
2010. szeptember 16. csütörtök, 20:42

2010. szeptember 2-6-ig sportversenyen vehettek részt tanulóink Lengyelországban. A Csongrád Megyei Önkormányzat testvérmegyéje, a Lodz vajdaság meghívására utazhattunk ki egy nemzetközi versenyre.
Magyarországon és Lengyelországon kívül Csehország és Ukrajna képviselte magát a seregszemlén. A sport mellett a nyelvtanulás, barátkozás, kapcsolatépítés is szerepet kapott. Különösen kedvesek voltak a lengyelek.
Igaz a mondás: lengyel-magyar két jó barát…


A vendéglátás kiemelkedően jó volt. Szuper volt a szállás és az étkezés. Emellett különféle programokon vettünk részt. Voltunk szabadtéri skanzenben, szerveztek nekünk bowlingversenyt, discot, meglátogattuk Lodz városát, ahol nemzetközi fesztivál is volt.
A következő sportágakban rendeztek versenyt (zárójelben a résztvevő város): asztalitenisz (Makó), úszás (Csongrád), labdarúgás (Szentes), sakk (Szeged), strandröplabda (Szeged).
Iskolánkat két pedagógus képviselte: Kopasz Aranka tanárnő tolmácsként és Borda Zsolt tanár úr edzőként.
A megmérettetés Spala nevezetű faluban volt, ahol egy nemzetközileg is minőséginek számító sportkomplexum van. Itt készülnek fel a lengyel sportolók a nemzetközi versenyekre. Olyan mint nálunk a tatai edzőtábor. A verseny lebonyolítása is kiemelkedő volt, habár az eredményeink felemásra sikerültek. De ezen nem szomorkodtunk, mert mindenki élményekkel gazdagon tért haza. Reméljük ennek a sportkapcsolatnak lesz még folytatása.
Az út során készült képek itt megtekinthetők.

 


eXTReMe Tracker