Köszönjük!


BJGmeteo

Angol, német és informatika szakkört hirdetünk 3-4. osztályosoknak
2010. szeptember 23. csütörtök, 09:42

A Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola idegen nyelvi és informatika szakkört indít 3. és 4. osztályos kisiskolások számára. A szakkörök ingyenesek, a résztvevőkkel való egyeztetés alapján a kezdési idő módosítása lehetséges.

 • angol
  szakkörvezető: Kopasz Aranka
  első alkalom: október 5. kedd, 16.15-17.15
  helyszín: Fizika 2. tanterem
 • német
  szakkörvezető: Újváriné Vanó Csilla
  első alkalom: október 5. kedd, 14.30-15.30
  helyszín: kommunikációs szaktanterem
 • informatika
  szakkörvezető: Giliczéné László Kókai Mária
  első alkalom: október 13. szerda, 16.15-17.15
  helyszín: számítástechnika terem

Részletes információk:

 

Angol és német szakkör:
Az foglalkozásokat a továbbiakban is keddi napokon szeretnénk tartani, de a résztvevőkkel való egyeztetés alapján a kezdési idő módosítása lehetséges. A foglalkozások célja, hogy játékos formában ismerkedjenek a gyereket a német és angol nyelvvel. A szakkörön való részvételhez nem szükséges semmilyen előzetes nyelvtudás, a szint meghatározásakor a jelentkezőkhöz igazodunk. A hangsúlyt a kommunikációra fogjuk helyezni, hogy lehetőleg minél hamarabb meg tudjanak szólalni a gyerekek idegen nyelven. Lehetőség szerint használni fogjuk a számítógépet, aktív táblát.

Informatika szakkör:
A LOGO szakkört elsősorban azoknak a 3. és 4. osztályos kisiskolásoknak ajánljuk, akik a számítógépet, mint fejlesztő eszközt szeretnék kipróbálni.
A szakkör egyik fő témája az Imagine, amely a Comenius Logo továbbfejlesztett változata.
Automata elvű nyelv, ami azt jelenti, hogy a beírt parancsokkal egy, vagy több képernyőn mozgó teknőcöt lehet irányítani.
Az Imagine egy modern programozási nyelv, világszerte sokan használják, úgy alkották meg, hogy kisiskolások is képesek legyenek ötleteiket a számítógép segítségével megvalósítani.Jól fejleszti a logikus gondolkodást, a síkbeli tájékozódást, a probléma megoldó képességet, matematikához is kapcsolódó készségeket is felhasznál és fejleszt.
A témához hosszú évek óta országosan meghirdetett tanulmányi verseny kapcsolódik. A szakkör során felkészülünk erre a versenyre is, és a gyerekek eldönthetik, hogy részt vesznek-e az iskolai fordulón.
Az Imagine kiváló előtanulmány azoknak, akik a későbbiekben Lego robotokkal is szeretnének foglalkozni, éppen ezért a szakkör ideje alatt a gyerekek betekintést nyerhetnek az idősebb diákok robotika foglalkozásaira is.
A tanév második felében a szakkörösök is építenek és programoznak Lego robotot.
A jelentkezésnek nem feltétele számítógépes előismeret, az alapokat és a gimnázium számítógépes hálózatának használatát menet közben megismerik a gyerekek.

 


eXTReMe Tracker