Köszönjük!


BJGmeteo

Német és angol nyelvi versenyt hirdetünk általános iskolásoknak
2010. október 13. szerda, 07:06

Kedves Kollégák, kedves Diákok!
A Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola Idegennyelvi Munkaközössége  ismét meghirdeti  a német és angol nyelvi versenyt általános iskolai (hetedikes, nyolcadikos) diákok számára.

 




A német versenyre jelentkezők előre egy tablót készítenek Svájcról, amely tartalmazhat földrajzi, történelmi, idegenforgalmi, gasztronómiai, irodalmi, zenei stb. bárminemű információt, amelyet a versenyzők kb. 5 percben német nyelven bemutatnak.
A gimnáziumban megrendezésre kerülő szóbeli fordulón játékos vetélkedőt szervezünk a diákoknak, ahol szintén Svájccal kapcsolatos feladatokat kapnak, mint pl. keresztrejtvény, szövegértés vagy képfelismerés.
Az eddigi gyakorlattól eltérően nem egyéni, hanem csapatversenyre várjuk a diákokat: 3 fős csoportokban, mind a tablót, mind az itteni feladatokat csoportban oldhatják meg. Egy iskolából több csapat is indulhat és választhatnak valamilyen nevet maguknak.
A szóbeli fordulót 2010. november 9-én 15 órás kezdéssel tervezzük a gimnázium régi épületének kommunikációs termében. Eredményhirdetést november 11-én, iskolánk nyílt napján tartunk.

Az angol verseny témája Artúr király és a kerekasztal lovagjai. A vetélkedő első fordulójában egy szöveget kell elolvasniuk a diákoknak és a hozzá kapcsolódó feladatokat megoldaniuk. A feladatlapokat mellékelten küldjük. A szóbeli rész 2010. november 8-án, 15 órakor kerül megrendezésre, ekkor értékeljük a gyerekek írásbeli munkáit. Ezen kívül néhány quiz-kérdésre, rövid filmrészlet vetítésére és ehhez kapcsolódó feladatok megoldására kerül sor. A szóbeli fordulóra a gyerekek egy rövid, 5 perces prezentációt készítsenek otthon Artúr királyról, illetve a korszakról, amelyben élt. Ehhez készíthetnek plakátokat, illetve párbeszéd, diavetítés vagy bármilyen szóbeli formában feldolgozhatják a témát. 3-4 fős csapatok jelentkezését várjuk. Kérjük, hogy a csapatok válasszanak nevet maguknak. A verseny végeztével minden csapat, ill. diák nyereményben részesül.
Reméljük, hogy a versenyre való készülés során a tanulók jobban megismerhetik ezt a korszakot és felkelti érdeklődésüket az angol kultúra. Kérjük a Tisztelt Kollegákat, hogy buzdítsák tanulóikat a részvételre.
Jelentkezést október 22-ig várunk az iskolánk címére, akár e-mailben, akár levélben, szóban vagy a  címre.
Ezekkel a vetélkedőkkel is szeretnénk lehetőséget nyújtani arra, hogy a továbbtanulás előtt állók betekintést nyerjenek intézményünkbe, találkozhassanak a leendő tanáraikkal, megtekinthessék az épületet, beszélgethessenek a már itt tanuló diákokkal. A verseny során részletes tájékoztatást adunk az iskolában induló osztályokról, válaszolunk a felmerülő kérdésekre. Ez a program nemcsak a megfelelő iskola választásában segíti a diákokat, hanem az előző évek tapasztalatai alapján úgy látjuk, hogy azok a kilencedikesek bátrabban kezdik az új tanévet, akik már jártak nálunk valamilyen rendezvényen. A versenyzőkön és felkészítő tanárokon túl szívesen látjuk az érdeklődő kollégákat, szülőket is.
Lelkes és eredményes készülést kívánunk mindenkinek. A kollégák munkáját előre is tisztelettel megköszönjük.

A Batsányi János Gimnázium Idegennyelvi Munkaközössége
Kalmárné Héjjas Hedvig
munkaközösség-vezető

Csongrád, 2010. október 5.

 

 


eXTReMe Tracker