Köszönjük!


BJGmeteo

Szelek szárnyán
2010. december 30. csütörtök, 08:00

Szörfözni? Persze, minden nap a világhálón!
Ez a beszámoló azonban nem az internet, hanem a valódi vizek széllovasairól szól. A  Magyar Szörf Bajnokság 2010-es évadzáró díjkiosztó rendezvényére novemberben került sor, Gilicze Noémi (HUN-18) második, GiliczeTimi (HUN-13) harmadik helyen végzett a a Raceboard RS:X női osztályban. Édesapjuk, Gilicze Tamás a Raceboard Classic kategória népes mezőnyében 4. helyezést ért el. 
A család tagjai 2006 óta indulnak versenyeken, a szörfözés révén részévé váltak egy lendületes, fiatalos közösségnek. A szörfösök, a világ akármelyik szegletében is van kedvenc spotjuk, szörfös helyük, mind fanatikusok, akiket összeköt a természet közelsége, az egészséges életmód, és a siklás élménye.
Szóljon az alábbi rövid összefoglaló erről a csodálatos sportágról,  ha tehetitek a következő nyáron próbáljátok ki Ti is!

 

A Magyar Szörfszövetség Formula Windsurfing, Raceboard Classic, Raceboard Junior, RS:X Férfi, RS:X Női, Freestyle és Szlalom osztályokban, valamint Sport és Sebességi kategóriában hirdet versenyeket.

A bajnoki fordulókat egyesületek, sportklubok rendezik, így Balatonfüred, Balatonfűzfő, Siófok, Balatonföldvár, Badacsonytomaj, és a Velencei-tó a versenyek helyszíne. A hazai szörfösöket sem vizeink sem a szélviszonyok, gyakran még az időjárás sem kényezteti el, mégis egyre többen hódolnak versenyszerűen is ennek a csodálatos sportnak. A magyar bajnoki versenysorozat májusban kezdődik és általában ősszel zárul. A legfiatalabbak 10-12 évesek, felső korhatár nincs :), két olimpikonnal is büszkélkedhetünk, Detre Diána és Gádorfalvi Áron személyében.
A nemzetközi mezőnyben természetesen vannak "szörfös nagyhatalmak", olyan országok, ahol a természeti adottságok is kedveznek e sport művelőinek.
A windszörf történetéről a wikipédián is tájékozódhatnak, a kezdők az alapokról itt olvashatnak, egy kis kedvcsináló szörf videót is ajánlunk annak, aki még nem próbálta és egy kis bemutató a 2009-es Weymouth-ban megrendezett RS:X VB-ről annak, aki már igen...
Mit csinál egy hazai szörfös télen?  Álmodozik a legjobb szörfös helyekről, vagy várja, hogy befagyjon végre a Balaton és jégszörfözni indul...

 

 


eXTReMe Tracker