Köszönjük!


BJGmeteo

FLL robotversenyen nyert a LegoRockers
2010. november 30. kedd, 18:16

A First Lego League robot tervezési, építési és programozási verseny 2010-es témája a Body Forward, azaz annak megismerése, hogy a mérnöki tudományok hogyan segítik az orvosok munkáját.
Az idei versenyen induló csongrádi diákok tovább öregbítették a LegoRockers csapat és az iskola jó hírnevét. A budapesti versenyről négy kupával térhettünk haza: 3 selejtezőben, 2 elődöntőben és 2 döntő mérkőzésen nyújtott magas pontszámot érő teljesítménnyel elnyertük a Legjobb Robotjáték Kupát. A zsűri értékelése alapján szintén nekünk ítélték a Legjobb Robotkonstrukció és Programozás díját. A Kutatás és Prezentációért járó Kupát is a LegoRockers nyerte a protézisekről szóló előadásával. Így a szerzett pontok alapján az Összesített Győztest megillető kupát is a batsányi csapata nyerte el.
Gratulálunk a csapatnak!


Izgalmas, színvonalasan megrendezett verseny volt, a szervezők kitettek magukért. A nemzetközi versenyeket jellemző szellemiség, odafigyelés a verseny teljes ideje alatt élménnyé tette valamennyi résztvevő számára ezt a rendezvényt. A verseny rendezője a budapesti Fazekas Gimnázium technika munkaközössége.
A hivatalos eredmények a németországi honlapon olvashatók, ennek az oldalnak az aljáról tölthető le a teljesítményt mutató ponttáblázat.

A következő  megmérettetés négy ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, idén iktatták be először ezt a fordulót) részvételével, Pozsonyban lesz december 10-én, itt dől el, hogy ki mehet január 22-én a németországi döntőre.
A 10 fős LegoRockers csapat tagjai:
Bartók Gábor (10.c)
Cseri Gitta (7.f)
Márton Bertold (9.f)
Nánási Bernadett (7.f)
Pászti-Tóth Márton (7.f)
Szabó Anett (7.f)
Staberecz Márk (10.f)
Újvári Bence (9.f))
Varga Zita (8.f)
Zsótér  Szilvi (7.f)

Felkészítő tanárok: Gilicze Tamás, Giliczéné László Kókai Mária, Domokos Katalin, külső szakértőként támogatta a csapat munkáját Dr. Badó Csaba.
A csapatot szeniorként segítette korábbi versenyzői tapasztalatait átadva, a felkészülést nyomon követve: Gilicze Tímea 12.f osztályos és Halász Dániel 10.f osztályos tanulók.
Robotszakkörünk már évek óta a tehetséggondozás színtere a Batsányiban, idén már  több mint 20 diák készült az FLL versenyre. A budapesti versenyre csapatot alkotó diákokat a november 10-én megrendezett házi versenyen válogattuk ki. A szakkör azok számára is folytatódik, akik most kimaradtak a 10 fős csapatból.

 


eXTReMe Tracker