Köszönjük!


BJGmeteo

Mérő Csaba a Gó szakkör vendége volt
Írta: Tábori Levente   
2010. december 15. szerda, 18:42

December elején az iskolánkban működő Gó szakkör vendége volt Mérő Csaba, nyolcszoros magyar Gó-bajnok. (1996-ban ifjúsági Európa-bajnok).
A találkozó megszervezésében, melyre még kétszer sor kerül a tanév során, az Oktatásért Közalapítványhoz benyújtott sikeres pályázatunk adott lehetőséget.
Idén szeptembertől a szakkör kapuit még szélesebbre tárjuk. Szívesen várjuk a város más iskoláinak 5-8. évfolyamos diákjait is. Egyelőre a Kossuth iskolából 6 diák látogatja rendszeresen a foglalkozásokat. Gó-táblák, gó-kövek és hely van még bőven. A legjobbak számára már január 14-én verseny lehetőséget tudunk biztosítani. (Országos Gó Diákverseny - Kelet-Magyarország)

Félegyházáról átautózva megismerhettem a 31 éves, vékony testalaktú, hozzám képest fiatalember életének kisebb szeleteit. Úgy látszik a "tejszínhabot" sehol sem mérik vékaszám. Egy szerény ebéd elfogyasztása után, baráti hangulat megerősödésével érkeztünk meg a gimibe és fogadtuk diákjainkat a szakkör szokásos helyén, az informatika teremben. A Gó-s diákoknak felemelő érzés volt olyan ember tanácsait követni, aki tudásban Európa élmezőnyéhez tartozik. Magam részéről már az első gesztusaiban észrevettem, hogy nem először ül le gyerekek közé játszva oktatni. Csaba magaköré gyűjtve a szakkörösöket pakolni kezdte a köveket. Kisebb csoport, nagyobb csoport. Kérdések-válaszok, ki hogy csinálná, s hogy volna a legjobb...de hát a Góban sok jó lépés lehet! Például az egy jó lépés volna, ha eljönnél a szakkörre (bármikor be lehet kapcsolódni) A foglalkozás végén kipróbálhattam én is tudásomat Csaba ellen. 9 előnykővel (nagy táblán) "csak" 11 ponttal kaptam ki. 

 


eXTReMe Tracker