Köszönjük!


BJGmeteo

Országos Gó Diákverseny - Kelet-Magyarország
Írta: Tábori Levente   
2011. január 30. vasárnap, 14:52

 2011. január 14-én reggel 6-kor, azaz korán indultunk az iskola kisbuszával, az utazók a Go csapat tagjai: Horváth Róbert (Kossuth - 8. évfolyam) Huszka Attila (Kossuth - 8. évfolyam) Martinka Mátyás (BJG - 11 évfolyam) Nagygyörgy Gergő (Kossuth - 8. évfolyam) Papp Benedek (BJG - 6. évfolyam) Sebők Attila (BJG - 8. évfolyam). Történelmi pillanat: a gó szakkör először lépi át a város határát, hogy megmutassa magát a "nagyvilágnak".

Három és fél órás út után annak rendje és módja szerint megérkeztünk Hejőkeresztúrra, a Kelet-Magyarországi Gó-bajnokság helyszínére.
A tét: korcsoportok első öt helyezettje továbbjuthat az országos döntőbe. Hát vágjunk bele. A verseny helye a település korszerűen felújított általános iskolája volt, mely Géniusz Pont-ként évek óta intenzíven foglalkozik táblás játékokkal, azok fejlesztő szerepével az oktatásban. Több éves tapasztalatnak köszönhetően rutinosan fogadták a közel hatvan versenyzőt. Mielőtt létszám hallatán a "húú.."-k és a "hááá..."-k kifakadnának a torkokból a tisztánlátás kedvéért hozzá kell tennem, hogy a versenyre csupán két településről jelentkeztek. Ha valaki nem jött volna rá, a helybéli általános iskolásokról és a csongrádiakról van szó. Hát egyelőre ennyire pezseg a Gó élet vidéken. Csongrádot tehát tekintsük egy dinamikusan fejlődő oázisnak. A fordulók lebonyolítása előtt Mérő Csaba tartott bemutatót a versenyzőknek.
A hejőkeresztúri versenyen a diákokat a hét fordulóban nyújtott eredményük alapján rangsorolták. Csapatunkból legjobb teljesítményt Sebők Attila (8.F) nyújtotta. Mind a 7 játszmáját megnyerve korcsoportja (7-8. évfolyam) legjobbjaként jutott tovább az országos döntőbe. Papp Benedek (6.F) 2. helyezést ér el (5-6. évfolyam), Horváth Róbert (8.A - Kossuth) 4. helyezést ért el. Ők is ott lehetnek a márciusi országos döntőn. Martinka Mátyás tanulónknak (11.A) nem akadt ellenfele egész Kelet-Magyarországon. Se az alvégen, se a felvégen. Hol van Szeged, Debrecen, és Miskolc!? Most már tudjuk, Csongrádhoz képest sehol. Matyi az országoson fog hivatalosan asztalhoz ülni. Egyelőre kénytelen volt "beérni" a miskolci gó egyesület elnökével, illetve szerény személyemmel egy-egy barátságos meccs erejéig. Fél szemmel figyeltem a verseny szervezését, lebonyolítását is, s a terv összeállt a fejemben, mely választ ad a kérdésre: miért ne lehetne Csongrád a kelet-magyarországi gó élet központja. Ezzel kapcsolatban szívesen megosztanám tapasztalataimat és gondolataimat a játék iránt érdeklődő kollégákkal, akik szeretnék sikerélményhez juttatni diákjaikat. Addig is a következő lépés az országos döntő, az érdeklődők számára pedig a kedd délutáni gó szakkör (BJG, számtek terem, 3 óra).

 


eXTReMe Tracker