Köszönjük!


BJGmeteo

Rendhagyó Gó szakkör
Írta: Tábori Levente   
2011. március 07. hétfő, 22:50

Március 1-én, a szokásos heti rendben kedd délután tartottuk a szakkört, de most nem a gimnázium számítástechnika „tanszékén”, hanem a Kossuth Lajos Általános Iskolában, ahova meghívtuk a kistérség többi általános iskoláját is nevelői szinten.
A foglalkozás célja: minden hátsó szándék nélkül „megfertőzni” az iskolákat a Gó játékkal. A siker érdekében mentor tanárokra van szükség, akiknek rálátása van a magyarországi Gó életre és fenn tudják tartani tanulóikban a lelkesedést.


Köszönjük az alábbi iskolák nevelőinek, hogy időt tudtak szakítani az ismerkedő foglalkozásra:

Tömörkény István Általános Iskola
Bokrosi Általános Iskola
Ének-Zenei Általános Iskola
Kossuth Lajos Általános Iskola

A rendhagyó foglalkozásunkat meghívott vendégtanárként meglátogatta Mérő Csaba, aki már nem először járt nálunk Gó ügyben (lásd korábbi írásunkat). Játékszabályok mellet szó esett a magyarországi Gó életről, Gó kultúráról is. Tőle hallhattuk, hogy tulajdonképpen Csongrád a Gó szempontjából lassan a nagyvárosok közé sorolható Magyarországon. Rajta vagyunk 
Fejlődésünk következő lépése a május végére tervezett, hagyomány teremtő kistérségi Gó bajnokság lesz, amelyről időben értesítjük az iskolákat.
A foglalkozás második felében a diákok is meríthettek Csaba tudásából, ami nem jött rosszul, hiszen a szakkört követő hétvégén rendezték meg a Gó Diákolimpia Magyarországi Döntőjét, amelyen a csongrádi iskolákat hat diák képviselhette.

 

 


eXTReMe Tracker