Köszönjük!


BJGmeteo

Gó Diákolimpia Országos Döntő
Írta: Tábori Levente   
2011. március 12. szombat, 10:43

2011.március 4. - azaz eljött a szombat, mi meg elmentünk Hejőkeresztúrra. Az útvonal elméletileg ismerős volt, mert már egyszer megjártuk január 14-én, igaz akkor nem én voltam a sofőr. Ezért kellő előkészület után papír alapú, hajtogatható GPS-szel vágtunk neki az útnak. A műholdak szerepét csapatunk 2 tagja, Sebők Attila (8.F – BJG) és Papp Benedek (6.F – BJG) töltötte be.
Csapatunk további tagjai: Nagygyörgy Gergő (8.A – Kossuth) és Tábori Lilla (2.B – Kossuth)
Esemény: Gó Diákolimpia Országos Döntő


Sajnos két versenyzőnk, Martinka Mátyás (11.A – BJG) és Horváth Róbert (8.A – Kossuth), bár január 14-én a részvétel jogát elnyerték, egyéb okok miatt nem tudtak eljönni – kár!
A kitűnő navigálásnak köszönhetően a három és fél órásra tervezett utat 2 perccel túllépve kilenc óra ötvenkét percre megérkeztünk a IV. Béla Általános Iskolához, a döntő helyszínére. A 11 órás kezdésig még bőven volt idő. Az óra komótosan telt. Az asztalok lassan megteltek gó táblákkal, kövekkel, versenyórákkal, a terem pedig napfénnyel és versenyzőkkel. Mi is letáboroztunk a bordásfalnál, egy-két fénykép bemelegítés képen, majd a nevezési díj befizetése. Régi ismerősként köszönthettem Mérő Csabát, aki segítségemre volt a gó élet nevesebb személyiségeinek megismerésében. A megnyitó és a verseny méltóságát Mérő Csaba mellett Pocsai Rita személye is emelte. (2010 évi Magyar Bajnok, 2009-ben Női Európabajnok)
A verseny 7 fordulóból állt.
Korcsoportok:
I. 1. és 2. osztály
II. 3. és 4. osztály
III. 5. és 6. osztály …. és így tovább párosával az évfolyamok.
A korcsoportokon belül a fiúkat és a lányokat, bár egymással is játszottak külön értékelték. Az I. és II., a III. és IV., valamint az V. és VI. korcsoportokat együtt versenyeztették. Minden győzelemért 1 pont járt. A következő fordulóba mindig az azonos pontszámmal rendelkező versenyzőket párosították össze. Magyarán szólva a verseny végéig nem lehetett pontosan tudni a várható eredményt. A győzelem örömével és az elvesztett parti elkerülhetetlen kudarc élményével vegyes érzésék közepette telt el a nap. Az eredményhirdetésre már fel kellett kapcsolni a vakut. A versenybíróság minden kategória első három helyezettjét hirdette ki.
A Fiúk: Sebők Attila (8.F – BJG), Nagygyörgy Gergő (8.A – Kossuth), Papp Benedek (6.F – BJG) becsülettel helytálltak. Hétből 4 játszmát megnyertek, de ez sajnos kevés volt ahhoz, hogy az első három közé kerüljenek. Feltételezem, hogy nem sokkal maradtak le.
Tábori Lilla (2.B – Kossuth) hétből öt játszmát megnyerve korcsoportja országos bajnoka lett. Csak az eggyel nagyobb korcsoport győzteseitől kapott ki. Mindannyijuknak gratulálok és sok sikert a további versenyeken!

Tábori Levente

Ui.: …ha valaki nem emlékezne pontosan: Gó szakkör minden kedden, délután 3 órától, kicsiknek, nagyoknak. Szülőket és nevelőket is szívesen látunk.

 


eXTReMe Tracker