Köszönjük!


BJGmeteo

Kiemelkedő tehetség informatikából
2011. május 15. vasárnap, 08:21

Bálint Karola 8.f osztályos tanuló azon kiváló diákjaink közé tartozik, akik sokféle versenyen sikerrel próbálták ki tudásukat. Legjobb eredményeit a matematika és az informatika terén érte el. Idén három informatika versenyen indult és jutott el a döntőkig. Korosztályában több kategóriában a megye legjobbjai közé került, és az országos rangsorokban is előkelő helyen sikerült végeznie.
Karola a tanítási órákon kívül, szakkörön, tehetséggondozó műhely keretei között és egyéni foglalkozásokon is készül. Eredményességének egyik kulcsa az, hogy nem csak tanári segítséggel, hanem otthon, önállón, tanárai javaslatait követve is sikeresen old meg feladatokat. Kellő szorgalommal és kristálytiszta logikával valósítja meg ötleteit, a számítógépes programozás többféle "műfajával" is megismerkedett már. Versenyeredményei mellett tanulmányi és közösségi munkája is példamutató.
Matematika versenyekre való felkészülésében osztályfőnöke Pappné Hajas Ibolya, informatika versenyekre Giliczéné László Kókai Mária és Gilicze Tamás segíti.

Az elért sikerekhez Karolának és felkészítő tanárainak gratulálunk, és további szép eredményeket kívánunk!
A helyezésekről és a versenyekről  részletesen:

Ma az egyéni informatika versenyeket aszerint csoportosítják, hogy alkalmazói vagy fejlesztői ismereteket igényel. Az alkalmazói kategóriában a diákoknak a számítógép, az internet és az irodai szoftverek hatékony alkalmazásának területén mérik össze tudásukat. Három egymásra épülő alkalmazói verseny (5-8- évfolyam, 9-10. évfolyam, 11-12. évfolyam) biztosítja a diákoknak, hogy 5-12. évfolyamig korosztályuk képviselőivel mérjék össze tudásukat.
Programozói kategóriában a verseny elsődleges célja az, hogy az általános és a középiskolák tanulóinak lehetőséget adjon programozási ismereteik és képességeik összehasonlítására. E fejlesztői területen a 3-10. évfolyamosok az Logo Országos Tanulmányi Versenyen, az 5-10. évfolyamosok a Nemes Tihamérról elnevezett versenyen indulhatnak, a 11-12. évfolyam diákjai pedig az OKTV-én mérhetik össze tudásukat.

 


eXTReMe Tracker