Köszönjük!


BJGmeteo

Nyelvi délután
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2011. május 06. péntek, 12:04

Iskolánk – hagyományaihoz híven – idén is megrendezte a nyelvi délutánt, ahol diákjaink a különböző idegen nyelvi kultúrák egy-egy kis részletébe vitték el az érdeklődőket.
Az olaszosok természetesen énekeltek, de a németes csoportok is bemutattak a három német országra jellemző népdalokat. A franciás csoport körtáncot járt, a 10. B-s németesek pedig magyarországi németek hitelesen gyűjtött, lejegyzett zenéjére megtanult koreográfiával szórakoztatták a közönséget.


Angolos, németes csoportok jelenetekkel is előrukkoltak, ahol a nyelvtudásukat, ill. az ötletes díszleteket csillogtatták meg az értő nézők számára. Ki lehet emelnünk Tóth Sára és zeneiskolai társa Zákány Dorián hegedülését, valamint Palatinus Nikolett énekkel kísért gitárjátékát.
Az élő előadásokon kívül kivetített prezentációkat is láthattunk, szintén az adott ország kultúrájához köthetően, így pl. recepteket, sporteredményeket, híres sportolók feljegyzett mondásait, de a Grimm-testvérek meséje sem maradt ki a változatos programból, március 31-én.
Minden résztvevőnek gratulálunk a műsorhoz és köszönjük a szereplők és felkészítőik munkáját.

 


eXTReMe Tracker