Köszönjük!


BJGmeteo

Nyelvi konferencia
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2011. április 18. hétfő, 11:09

Idén első alkalommal hirdettük meg az idegen nyelvi konferenciát, ahová a különböző idegen nyelveken tanulók az adott ország kultúrájáról mutathattak be az érdeklődésüknek megfelelő területeket.
Célunk az volt, hogy a diákok megtanuljanak egy választott témában önállóan anyagot gyűjteni, azt felépíteni, képanyaggal alátámasztani és előadni. Mindezen tapasztalataik nagy hasznukra lehet a felsőfokú tanulmányaik során. Csak a vázlatot kértük idegen nyelven, maga a témakifejtés és az előadás magyar nyelven történt.


A német nyelvet tanulók közül kiemelkedett Kompó Emese és Bori Anna 11. C osztályos tanulók Erich Maria Remarque-ről tartott előadása, amelyet gondosan felépítettek, jól felosztották egymás között a mondanivalót, s gazdag, élvezetes képanyaggal szemléltették munkájukat.
Berczeli Alex és Varga Anikó 10. B- tanulók Bréma városába és a Grimm-testvérek világába vezette a hallgatóságot. Koszti Gábor Máté 11. B-s diákot cserbenhagyta a képes összeállítása, de ő fejből, évszámokkal alátámasztva bizonyította, hogy jártas a témában, Liechtenstein kialakulásának történelmében és a mini állam földrajzában.
Nagygyörgy Bettina 11. B-s tanuló Thomas Mann személyére, műveire, azok keletkezési körülményeire hívta fel figyelmünket, s a 11. A-s franciául tanulók nevében Újvári Eszter mutatta be szóban és képekben XIV. Lajos egy napját.
Köszönjük a résztvevők munkáját, s egyben biztatunk mindenkit, jövőre többen jelentkezzenek erre az iskolai programra, hiszen ez is egy lehetőség a tanulásra, az egyéni érdeklődés bemutatására, az előadás, a közönség előtti szereplés gyakorlására.

 


eXTReMe Tracker