Köszönjük!


BJGmeteo

Nyelvi versenyek
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2011. április 20. szerda, 17:10

Az idei tanév sem szűkölködik a nyelvi versenyekben és szerencsére diákjaink jó eredményeiben sem.
Az OKTV döntőjébe jutott Újvári Eszter 11. A-s tanuló és ott 21. helyezést ért el. Angolból még nem volt példa arra, hogy iskolánkból középiskolai döntőbe kerüljön valaki a rendkívül sok versenyző miatt. Szívből gratulálunk Eszternek és felkészítő tanárainak.

Négy másik versenyen is sikerrel szerepeltek diákjaink:  Kompó Emese 11. C,  Horváth Ádám és Varga Anikó 10. B, Lantos Dániel 9. F, Koszti Máté Gábor 11. B, Varga Nikolett 9. C, Sarusi Edit 9. D.

 A versenyek rövid beszámolói:

A hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium német, francia és olasz nyelvből hirdetett vetélkedőt a Dél-alföldi régió középiskolái számára.
Iskolánkból négy diák vett részt az írásbeli feladatokat és országismereti kérdéseket tartalmazó vetélkedőn, ahol összesen 105 diák mérte össze tudását a szegedi, makói, szentesi, vásárhelyi és csongrádi iskolákból.
Legnagyobb örömünkre Lantos Dániel 9. F osztályos tanuló évfolyamán első helyezett, Kompó Emese 11. C-s diák pedig 2. helyezést ért el az igazán rangos iskolák tanulói között. Gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak, Konkolyné Tóth Györgyinek.
Másik két diákunknak, Horváth Ádám és Varga Anikó 10. B osztályos diákok is jól szerepeltek, alig 2-3 ponttal maradtak le a dobogóról a szoros versenyben.A feladatokat a Szegedi Egyetem oktatói állították össze, s hívták fel a diákok figyelmét a kontinentális idegennyelvi kultúra fontosságára, ill. az egyetemen való továbbtanulási lehetőségekre. Köszönjük a rendező iskola tanárainak és a feladatsor-összeállítók munkáját.

Angolból és németből már évek óta a győri Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola szervez országos versenyt szakközépiskolai diákok számára. Céljuk az, hogy a kilencedik és tizedik osztályos szakközepes diákoknak is legyen lehetőségük tudásuk összemérésére az országos szinten, mivel ezen évfolyamokon nincs OKTV ill. OSZTV. Minden évben jelentkeznek diákjaink erre a megmérettetésre is. Ebben az évben Varga Nikolett 9. C-s és Sarusi Edit 9. D-s diákok jutottak be a győri döntőbe, mindketten Herczegné Zsiga Ágnes tanárnő tanítványai.

Koszti Máté Gábor 11. B-s tanuló a HEBE országos levelező versenyen vesz részt német nyelvből. Az első félévi feladatmegoldásai alapján 35. helyezettként tartják számon a több száz versenyző között. A versenyre készülést segítette: Kalmárné Héjjas Hedvig tanárnő.

 

 


eXTReMe Tracker