Köszönjük!


BJGmeteo

Diáknap 2011
Írta: Hercz Anett   
2011. április 16. szombat, 17:11

Immáron sokadik alkalommal került megrendezésre a BJG diáknapja. Minden évben színvonalas és érdekes programok várnak nemcsak a diákokra, hanem a tanárokra, az iskola dolgozóira is. Ez az év annyiban volt más, hogy új DÖK-elnök jelöltet választhattatok, a döntés a ti kezetekben volt. Négy jelölt kampányolt a diáknap előtti hetekben, név szerint Berczeli Alex – 10.b, Csóka Georgina – 9.d, Móricz Szimonetta – 10.c, Németh Klaudia – 10.a. Ők vállalták a megmérettetést, s az ő kezükbe került a diáknap megszervezése is. Természetesen köszönet illeti a vállalkozó szellemű osztályokat is. A fényképtárban  fotókon elevenírheted fel a történteket, itt pedig néhány sor emlékeztetőül, mi történt április elsején:

A Pumpkins Trió hangulatos zenéjével nyitotta a napot, több osztály, de főként a kisebbek, mint 5.f. és 6.f táncra is perdült. Sipka Jani és Grund Sanyi 10.d osztályos tanulók beatbox-os produkciója, a Pom-pom lányok és Fitness lányok bemutatója, a nyelvi esten szereplő diákok tánca és éneklése megalapozta a jó hangulatot. Kiosztásra került az év tanára, diákja díj. Az év női tanára: Lantos Rita (2.hely: Péterné Fábián Mariann, 3.hely: Pappné Hajas Ibolya). Az év férfi tanára: Tábori Levente, (2.hely: Szabó László, 3.hely: Borda Zsolt). Az év lány diákja: Faragó Kata – 12.f, (2.hely: Vén Petra – 11.c, 3. hely: Hörömpöli Luca – 11.f). Az év fiú diákja: Berczeli Alex – 10.b, (2.hely: Máthé Bence – 10.c, 3.hely: Dukai Tibor – 11.f).
Kilenc órától indult a mozgalmasabb programrész, hiszen az iskola bejárásával kipróbálhattátok magatokat. Kedvet kapott a sütögetéshez több osztály is (9.b, 7.f, 5.f, 11.b), volt itt minden, palacsinta, gofri, muffin. Gondoltak osztályok (6.f, 8.f) az egészségesebb ételekre is, ők salátákkal vártak bennünket. Az egészséges gondolat jegyében sokan sportoltak, ilyenkor a foci (Borda Zsolt), a ping-pong és a röplabda (Pászti Edit) a menő. Röplabdában a női tanár csapat is megmutatta magát, nyert is, vesztett is, de nagyon jól érezte magát. Az udvaron bográcsban rotyogott a marhapörkölt és a paprikás krumpli, a terjengő illat mindenkinek meghozta az étvágyát (12.d, 12.f, 11.c). Szomjunkat frissítő limonádé oltotta (9.c). A bátrabbak gépkocsit is vezethettek, akadálypályán is végigmehettek biciklivel, törpemotorral, valamint a városban tekereghettek a jelentkezők állomásokat érintve, tesztfeladatokat megoldva, ingyenes kismotor tanfolyamot nyerve. Agytekervény megmozgató programok is voltak: Scherlock Holmes nyomozás (11.a), 40 Milkás játszma (8.f), Póker (10.a), Sakk (10.b), Go (Tábori Levente, 12.a), Lego robotozás, Ökopack Kht. tesztkitöltés, társasjátékok (5.f), logikai játékok (9.d). Az iskola előtti járda ismét díszbe öltözött az aszfaltrajzverseny keretében Palásti Erika tanárnő vezényletével. Idegennyelvi konferencián ismeretinket bővíthettük, az előadók izgalmas, érdekes témákkal vártak bennünket (Plenter Ferenc - AC MILAN, Tarjányi Réka – Zenetörténet, Újvári Eszter - XIV. Lajos egy napja, Varga Anikó - Berczeli Alex – Bréma, Kompó Emese- Erich Maria Remarque, Koszti Máté – Liechtenstein, Nagygyörgy Bettina - Thomas Mann, Juhász Bálint – Atomerőművek). Vérüket is adták többen, hiszen a 18. életévüket betöltöttek vért adhattak. Testi kontrollt is végezhettetek, hiszen a mentősök segítségével leellenőrizhettétek a vérnyomásotokat és vércukorszinteteket is, ezen felül az életmentés alapjaival ismerkedhettetek. Karaoke (10.b) és vidám zenélés (10.a) tarkította még ezt a kellemes napot. A bátrabbak betérhettek a magyar 1-es terembe, ahol az állatsimogató fogadott benneteket szeretem és nem-szeretem állatokkal (10.f, 9.f). Az esti randevúra a lányok szép sminket kaphattak a 11.f-es lányoktól. 
A DÖK-elnök jelöltek pontozták az osztályokat a következő szempontok alapján: totó kitöltése, aktivitás, PET-palack, újságpapír állomány növelése, bicikli feldíszítése. Az első három helyezett osztály kapott egy-egy házi készítésű tortát, és egyéb jutalmakat. Első hely: 10.a – uszodabelépő, második hely: 10.b – fagyizás,  harmadik hely: 11.c – evezés a holtágon.
Mindenezen programok alatt folyamatosan szavaztatok, s délre kiderült ki tölti be a DÖK-elnöki posztot. A leadott 352 szavazatból 222-en Berczeli Alexre voksoltak a legtöbben, így ő lett a diákönkormányzat új elnöke, aki Kiss Attila tagintézmény-vezető által felajánlott laptopot kapott, bár nem örökre, hanem elkövetkezendő munkáját segítve.
Alex szavait idézve: az iskolai élet felvirágoztatása nemcsak egy emberen múlik, ehhez kelletek ti is, hiszen évről évre a diáknapon megmutatjátok, hogy milyen kreatívak, aktívak, és hatékonyak tudtok lenni. Miért ne lehetne ezt több alkalommal is megtenni? Mindez rajtatok, diákokon múlik, hiszen a DÖK, a vezetőség és a tanárok partnerek ebben.
Ezen gondolatok jegyében elmondhatjuk, hogy egy sikeres diáknapot zártunk, reméljük ez a jövőben sem lesz másképp.

 

 


eXTReMe Tracker