2009. szeptember 14. hétfő, 16:21 |
2009. szeptember 12-én immár harmadik alkalommal rendezték meg Algyőn a Nomád Ételek főzőfesztiválját. Egyéni és csoportos nevezéseket is vártak a szervezők 3 kategóriában: Első kategória: paprika felhasználásával készült, magyarosnak nevezett étkek Második kategória: kizárólag olyan ételek, amelyben csak eleink által felhasznált alapanyagokból készült, így a paprika, paradicsom, burgonya stb. használata kizárt. Harmadik kategória: grillen, tárcsán, parázson sült fogások. Iskolánk idegenforgalmi szakközépiskolás diákjait 2 csoport képviselte. Csonka Szabina, Kiss Dorottya és Makra Brigitta tárkonyos szürke marha levest készített sárgaborsóval és monyáddal (a vagyis a galuska őseink által ismert változatával). A zsűri főztjüket II. helyezéssel díjazta. Balogh Bence, Molnár Ákos, Rokolya Zsolt aszalt szílvával, mandulával, rizs körettel tálalt birka raguja különdíjat kapott. A diákok valamennyien a 12.C osztály tanulói, felkészítő tanáruk Bólya Jánosné, Margitka. Sikerükhöz gratulálunk!
|