Köszönjük!


BJGmeteo

Kiemelkedő tehetség matematikából és fizikából
2011. május 09. hétfő, 21:12

Varga Zoltán Attila a 10. A osztály matematika-fizika tagozatának diákja, társai közül  példaértékű szorgalmával és a matematika, fizika tantárgyi versenyeken elért szép eredményeivel tűnik ki.

A 2010/2011-es tanévben öt rangos tanulmányi versenyen indult , és a Kömal rendszeres feladatmegoldója. A reál tagozat mellett egyéni tehetséggondozó program keretei között segítik Zolit tanárai, matematikából Bujáki Olga tanárnő és Fehér József tanár úr, fizikából osztályfőnöke és szaktanára Szabó László tanár úr.

A matematikát és fizikát gyakran sorolják a diákok a "nehéz" tárgyak közé, a legjobbak nem így érzik, számukra az országos versenyeken való megmérettetés jelenti a kihívást.

Az alábbiakban Varga Zoli idén elért versenyeredményeit gyűjtöttük össze:

 

A Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyen megyei 4., országos 172. helyezést ért el.

Az Arany Dániel Matematikai Tanulóverseny második fordulójába jutott tovább.

A gimnáziumból egyedül Zoli került be a Szőkefalvi-Nagy Gyula Matematikai Emlékverseny harmadik, azaz a döntő fordulójába. A dolgozatot tizenöt 10. évfolyamos versenyzővel együtt a SZTE Bolyai Intézetében írta.

A Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizika Verseny második fordulóját a szegedi  Ságváry Endre Gimnáziumban rendezték, ahová szintén a gimnáziumból egyedüliként jutott tovább.

A Budó Ágoston Fizikai Feladategoldó Versenyen VI.helyezést ért el. A megszerezhető 80 pontból 38 pontot gyűjtött, így dicséretben részesülhetett. Zoli elmondása szerint a feladatsor meglehetősen nehézre sikeredett, hiszen az I. helyezett 53 pontot ért el a 80-ból. A tizedik évfolyamon 181 induló volt, Zoli jutalomkönyvet nyert: Horányi Gábor: HŐ-FÉNY-KÉP Fizika 12-18 éveseknek címmel.

A KöMal idei pontversenyein is eredményesen szerepel.

A matematika gyakorlatok versenyében (C) a 9-10. osztályosok között országos 39. (104 pont). Ezzel az eredményével a gimnázium 2. legeredményesebb feladatmegoldója, a korosztályában 8-10. helyen álló  11. osztályos  Martinka Mátyás 138 ponttal előzi meg. Ebben a pontversenyben 418-an vesznek részt.

A matematika feladatok versenyének (B) országos rangsorában, korosztályában a  49. helyen áll a 171 induló között, egyedüli batsányisként (32pont).

Fizika elméleti feladatok versenyében (P) a 125 tizedikes résztvevő között, 60 ponttal országos 41-42. helyezett. A gimnáziumból még osztálytársa, Németh Klaudia van versenyben 58 ponttal, ő jelenleg a 43. helyen áll.

A versenyeredményekhez Zolinak, és felkészítő tanárainak is gratulálunk, és a jövőben hasonló sikereket kívánunk!

 


eXTReMe Tracker