Köszönjük!


BJGmeteo

„Harc a kincsért!” középiskolás vetélkedő
Írta: Justin Petra 9.f   
2011. június 14. kedd, 12:33

BJG Kívülállók csapata

Idén  2011. május 27-29. között iskolánk első alkalommal képviseltette magát  a „Harc a kincsért!” elnevezésű, és a verseny történetében 3. alkalommal megrendezett középiskolásoknak szóló kalandvetélkedőn.
A BJG Kívülállók csapata 7 főből állt, iskolánkat Fodor Marcell, Sineger Máté, Horváth Ádám, Nagy Mihály 11.f , Váczi Nándor 10.c, Varga Dániel 11.d, és jómagam Justin Petra, 9.f osztályos tanuló képviselte.
Azt gondolom, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy sok kihívással kellett megbírkóznunk, tapasztalattal, és rengeteg jó élménnyel gazdagodtunk.

A 3 napos verseny során sok izgalmas, és olykor kissé fájdalmas feladatokat hajtottunk végre. A szórakoztató feladatok mellett, több olyan is akadt,  amelyben ezelőtt nem mindegyikünknek volt része.
A feladatok között volt paintball, a hagyományostól kicsit eltérő formában, ugyanis, amíg az egyik csapat tagjainak végig kellet futnia egy körülbelül 200m-es pályán fegyver nélkül, addig a másik csapat középen állva lőtt a menekülőkre. Emellett szembe találtuk magunkat, kincskereső feladatokkal, túrakenuzással, futással, tűzifagyűjtéssel, íjászattal, csúzlival, horgászással, főzéssel, 4,5 méter magas sörösrekesz-toronnyal, matracos gyorsasági versennyel, búvárkodással egybekötött csónakázással, halsütéssel, amihez jó lett volna, kicsit több halat fogni, illetve részt vettünk egy érdekes feladatban a szentesi Tűzoltóság udvarán. Ez utóbbit részletezem, mert ez volt az egyik legösszetettebb kihívásunk.
A feladat lényege: Egy teljes tűzoltó-felszerelésbe öltözött csapattagnak (esetünkben Dani) el kellett oltania egy mesterségesen előállított tüzet egy poroltó segítségével. Amikor egy tűzoltó jelezte a tűz sikeres eloltását, akkor a 2 járókelőt (Marci, Misi) és 2 könnyűsérültet játszó csapattagnak (Ádám, Máté) ki kellett szedni, egy kocsiból a két másik mozdulatlan csapattagot (Nándi, Petra), majd egyesével egy hordágyon körbeszaladni, a súlyos sérültekkel. Ez alatt a tűzoltónak öltözött csapattársnak le kellett vennie a tűzoltóruhát, és az egész csapatnak fel kellett szaladni egy 6 emeletes épületbe. Ezt a feladatot kb. 2 perc alatt lehetett teljesíteni.
Szintén érdekesség volt, a péntek esti paprikáskrumpli-főzés is, mert konyhai tapasztalatok híján hozzákezdeni is nehézkes volt. Ám a döcögős indulás után, nagyon ízletes végeredményt kaptunk.
Mindenki végigkóstolta a remekművet, és csupa pozitív visszajelzést kaptunk, aminek nagyon örültünk.
A verseny állása végig kiszámíthatatlan volt, és habár szerettünk volna felkerülni a dobogóra, végül 4. helyezést értünk el, ami kezdésnek nem is rossz, és bár a csapat nagy része jövőre érettségizik, most már tapasztalattal gazdagodva, szívesen megismételnénk ezt a hétvégét, amennyiben a BJG-t meghívják.
És végül szeretném a BJG Kívülállók nevében mindenkinek megköszönni a pénteki búcsúztatást, mert ez volt ez 1. feladatunk, és olyan sokan jöttek ki az iskolaudvarra elköszönni tőlünk, hogy a verseny történetében a 487 résztvevővel új rekordot állítottunk fel!

A szervezők beszámolóját és a fotókat a verseny honlapján nézheted meg.

 


eXTReMe Tracker