Köszönjük!


BJGmeteo

„Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.”
2011. szeptember 06. kedd, 20:47

Tanévnyitó ünnepségünkön Kiss Attila igazgató úr változó világunkban a tudás állandóságára hívta fel a diákok figyelmét, bíztató szavaival indította útjára az új tanévet:

...S bár a gondokkal teli hétköznapokon talán nem így gondoljuk mindig, de örömmel teli az élete annak, aki tudást kap, s tudást ad. Ezt igazolja a következő bölcsesség is:
„Ha valaki ifjúkorában szánja rá magát a tanulásra, akkor a jövője fényes lesz, mint a kelő nap, ha felnőttkorában mélyül el a tanulmányokban, az leginkább a delelőjén álló naphoz hasonlatos, ha pedig öregkorában tanul, az olyan, mint a gyertyafény. Bár nem túl fényes, mégis jobb, mint sötétben élni.”

Kedves diákok!
Kívánom, hogy örömmel, nagy elhatározással szánjátok rá magatokat a tanulásra, melyben tanáraitok ebben a tanévben is segítségetekre lesznek, s teljesüljön be a bölcsesség: legyen fényes a jövőtök.

Az ünnepség következő részében Szabó László tagintézmény-vezető úr üdvözölte a régi és új batsányis tanulókat, tanárokat, valamint megköszönte azt a bizalmat, amivel az idejáró diákok szülei tisztelték meg iskolánkat, tanári közösségünket.

Beszédében kitért arra is, hogy a tanulás, a vizsgákon és versenyeken elért jó eredmények mellett az iskolás évek élményei, közösségformáló ereje is szükséges ahhoz,  hogy tanév végén mindannyian elégedettek lehessünk.

Tagintézményünk vezetője mondandóját a tanév mottójául választott Les Brown idézettel zárta: „Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.”

Bálint Bence 10. F osztályos tanuló gitárjátékát a Talentum-díj átadása követte. Az idei díjazott Újvári Péter, aki 2011-ben, a nyolcosztályos gimnáziumi osztályban kiváló teljesítménnyel zárta középiskolai tanulmányait.

Az ünnepséget a Himnusz és a Szózat foglalta keretbe, a tanév első pillanatait Baricsné Kapus Éva tanárnő fotói örökítették meg.

 


eXTReMe Tracker