Köszönjük!


BJGmeteo

Audi Technik Kreaktivity: csongrádi diákok a győztesek
2011. szeptember 21. szerda, 14:47

A csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola tanulóinak csapata nyerte az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. által szervezett műszaki verseny, az „Audi Technik Kreaktivity“ döntőjét. Idén már negyedik alkalommal rendezték meg ezt a vetélkedőt magyar középiskolások és gimnazisták számára. A verseny feladata egy „gyors“ jármű tervezése és építése volt, amelyet nem belső égésű motor hajt. A rendezvényre az ország minden részéről érkeztek résztvevők. A 15 csapat reklámkampánnyal együtt mutatta be találmányát német nyelven is. A járműveknek egy 15 méter hosszú, egyenes pályán kellett végighaladniuk.
( kép és szöveg forrása: www.audi.hu)
A nyertes csapat tagjai: Márton Bertold, Faragó Zoltán, Makai-Kis Dávid, és legfőbb segítőjük Makai-Kis László. A  Csongrádi Audi Team felkészülését segítette a Csongrádi Autószervíz Kft is.

 Az Audi Hungaria Motor Kft. az ország valamennyi középiskolája számára hirdette meg az Audi kreativity versenyt. A közel 50 pályamunkából a 15 legjobbat hívták meg a győri döntőbe, ahol a szakmai zsűri a dizájnt, az innovatív megoldásokat és a járművek sebességét értékelte. A döntőben a csapatoknak német nyelven kell bemutatniuk munkájuk eredményét, a  különleges járművet, amely legfeljebb fél méter hosszú, fél méter széles és ugyanakkora magasságú lehet.

A verseny szervezői szerint ez a megmérettetés kiváló alkalom a fiataloknak, hogy  próbára tegyék kreativitásukat,  fejlesszék innovációs készségüket, technikai készségeiket  és erősítsék a csapatszellemet. Az ötletes dizájnt, a járművek sebességét és az  innovációt ugyancsak  értékes díjakkal jutalmazzák. A cég számára ez a rendezvény lehetőséget ad arra is, hogy  vonzó munkaadóként ismertesse meg magát már a középiskolások körében, felkeltse az érdeklődésüket a műszaki pályák iránt és kapcsolatba kerüljön azokkal a tizenévesekkel, akik néhány év elteltével  gyakornokok, főiskolai és egyetemi hallgatók, s a későbbiekben akár a győri vállalat munkatársai lesznek.

A 10. f osztály tagjaiból verbuválódott csapat tagjai először indultak az Audi versenyen, de más technikai-programozói versenyeken, robotversenyeken szerzett tapasztalataikat kamatoztatva mindvégig jó taktikával, ügyesen versenyeztek. Sikeres szereplésükkel  öregbítették iskolánk hírnevét, a gyárlátogatás során világszínvonalú gyártósorokat láthattak, élményutazásban volt részük  egy Audival, elnyerték a fődíjat, ami 3 napos látogatás az Audi ingolstadti székhelyén.
Kapcsolódó weboldalak:

A versenyen készült fotók:

 


eXTReMe Tracker