Köszönjük!


BJGmeteo

Generációk találkozása
Írta: Rideg – Fekete Márta   
2011. október 18. kedd, 12:03

A Piroskavárosi Idősek Otthonába kaptunk meghívást az intézményvezetőtől Kállainé Fodor Marianntól és Kovács Máriától, ahol az október 10-i hét egész hetes rendezvénysorozat első napján látogattuk meg az idősebb lakókat. Iskolánkból egy kisebb csapat, 5 fő képviselte a diákságot, a 12/D osztályból Fülöp Brigitta és Kovács Brigitta illetve a 10/D osztályból Sebők Vivien, Harcsa Viktória és Csóka Georgina.
Délután 15-16 óráig volt lehetőségünk az ottani lakókkal megismerkedni, beszélgetni és játszani. A közös délután célja az volt, hogy a fiatalabb generáció megismerkedjen az idősebbekkel, amely délután találóan a generációk találkozása elnevezést kapta.

Ez idő alatt tényleg több generáció találkozott egymással, osztotta meg élményeit. Nemcsak számomra, hanem a diákok számára is érdekes volt megismerni, hogyan gondolkodnak az ott lakók. Kedves, szeretetreméltó embereket ismerhettünk meg, nemcsak a lakók, hanem az ott dolgozók személyében is. Reméljük, hogy a jövőben – ahogyan az egyik diák is mondta – lesz még lehetőségünk újra ellátogatni ebbe az intézménybe, és újra jól érezni magunkat, hiszen aki ad, (akár törődést, időt, odafigyelést, szeretetet) maga is boldogabb emberré válik.
A mellékelt fotókon a délután pillanatait örökítettük meg, illetve néhány fotón a lakók által készített munkák láthatóak.

 

 


eXTReMe Tracker