Köszönjük!


BJGmeteo

„Vendégszeretet- tégy többet, nyújtsd a legtöbbet!”
Írta: Erős Dorina, László Dóra 12.c   
2011. október 10. hétfő, 15:37

A hazai turisztikai szakma idén széles körű összefogás keretében, számos akcióval igyekezett felhívni a figyelmet a vendégszeretet fontosságára a Turizmus Világnapján ( 2011. 09. 27.) . Ahhoz, hogy ünnepeljünk, vagyis a turisták élménye feledhetetlen legyen, nem mindig csak pénzre van szükség: sokszor elég egy mosoly, néhány kedves szó, vagy előzékeny és segítőkész magatartás. 

A nap célja - amelyet Magyarországon először rendeztek meg - egyrészt az volt, hogy a turisztikai szakma, másrészt a hazai lakosság figyelmét felhívja a vendégszeretetre, a vendégbarát viselkedés jelentőségére, az ehhez kapcsolódó szemléletformálás szükségességére.

Csongrádon, a Tourinform iroda szervezésével jött létre a program. Néhány BJG-s diáknak lehetősége nyílt részt venni az eseményen. Sebők Nikolett, Szentesi Kitti, Túri Diána 11.c osztályos tanuló és Bodor Bendegúz 12.c osztályos tanuló a szórólapok osztásában jeleskedtek; ily módon tájékoztatták  a város lakosságát a nap eseményeiről.
Bartók Gábor 11.c,  Erős Dorina , László Dóra , Donka Bence,  Zsótér Kristóf 12.c osztályos tanulók pedig a Fő utcán felállított információs pultnál segítették a Tourinform Iroda munkáját.
Délután Domokos Katalin tanárnő tartott városnéző sétát az előzetesen bejelentkezett érdeklődőknek, köztük a Kisréti Otthon lelkes csoportjának. 
Mi, diákok, köszönjük a lehetőséget, nagyon jó tapasztalatként éltük meg a Turizmus Világnapját. Jól éreztük magunkat, és ízelítőt kaphattunk az idegenforgalommal kapcsolatos tevékenységek egy szeletéből.
Reméljük, jövőre az érdeklődők száma csak gyarapodni fog.
Rajtunk nem múlik...:)

 


eXTReMe Tracker