Köszönjük!


BJGmeteo

Országos disputa versenyen szerepeltek nyolcadikosaink
2011. november 20. vasárnap, 20:57

„ Ha meg tudsz fogalmazni egy problémát, akkor meg lehet oldani.” Ez a gondolat volt az egyik mottója a november 18-20-án Szarvason megrendezett 23. Országos Disputa Versenynek. Iskolánkat Nagyistók Edit, Sarusi-Kis Adél és Szabó Anett 8. F osztályos tanuló képviselte, akik csapatban egy éve próbálgatják a Karl Popper-féle disputát Kissné Kocsis Marianna tanárnő segítségével.

A verseny tételmondata: „ A demokrácia hatékony politikai rendszer”, ami szorosan kapcsolódik a vitához, hiszen a demokrácia lényege a vita, a demokratikus politikai rendszerekben a döntések vitával születnek. Ezt a tételt kellett sorsolástól függően a csapatoknak állítania vagy tagadnia a disputa szabályainak követésével. A versenyre 25 csapat nevezett az ország valamennyi részéről.

A batsányis csapat az országos mezőnyben kategóriájában a 7. helyezést érte el. A lányok nagy lelkesedéssel készülnek a következő versenyre, hiszen mióta disputáznak, komolyan veszik a verseny üzenetét: „ Ne a hangodat emeld fel, tanulj meg jobban érvelni!”

 

 


eXTReMe Tracker