Köszönjük!


BJGmeteo

Gábor Dénes Díjat kapott iskolánk volt diákja, Losonczi Áron
2011. december 18. vasárnap, 07:38

Gábor Dénes-díjjal tüntették ki Losonczi Áront december 15-én, az Országgyűlés Főrendiházi termében. Ezzel az elismeréssel a műszaki-szellemi alkotások, a mérnöki munka, a technológiai fejlesztés terén nyújtott kiemelkedő teljesítményeket díjazták, idén heten részesültek ebben a kitüntetésben.

Losonczi Áron okleveles építészmérnök a tudományt és a művészetet sikeresen összekapcsoló, az építészet alakulását döntően befolyásolni képes, különleges hatású, iparilag is gazdaságosan gyártható fényáteresztő beton létrehozása és továbbfejlesztése során végzett alkotó tevékenységéért díjazták. (forrás: Nemzeti Erőforrás Minisztérium Honlapja, kép forrása)

A hivatalos híradás mellett álljon itt néhány sor: milyennek ismerjük mi, őt?

Losonczi Áron ..., ahogyan általában a rövid életrajzok említik:

Losonczi Áron 2001-ben szerzett építészmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen. 2001-ben egy svéd építészeti ösztöndíj alatt Stockholmban találta fel a Litracon – Fényáteresztő Betont, melyet szabadalmaztatott. 2004-ben alapította saját cégét, a Litracon Kft-t, mely azóta a találmány hasznosításával foglalkozik. 2007-ben fejlesztette ki az új építőanyag egy új, olcsóbb változatát, a Litracon pXL-t, más néven pixelbetont. A Litracon termékek számos nemzetközi design díjban részesültek: red dot: best of the best 2006, iF Material Award 2008, Leaf Award 2006. (forrás: kek.org.hu)

Losonczi Áron ..., amit e nem szigorúan szakmai listához hozzátennénk :

1996-ban érettségizett a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban.
Középiskolásként Szucsán András tanár úr diákjaként számos fizika versenyen öregbítette iskolája hírnevét
A Talentum-díj egyik támogatója.
Ma is Csongrádon él.
Szabadidejében szívesen zenél.
A csongrádi mozi homlokzata is pixelbetonból újult meg (forrás).
Közvetlen, kedves ember, aki akár ebéd közben is szívesen válaszol a házi dolgozat ügyében őt megkereső kisdiákok kérdéseire :)

Ha többet akarsz tudni Losonczi Áronról, akkor számos weboldalon olvashatsz róla, de  ha egyszer alkalmad nyílik, beszélgess vele Csongrádon...

www.litracon.hu

Sikertörténetem.hu oldal

A feltaláló magánélete: 9 kérdés Losonczi Áronnal

 

 

 

 


eXTReMe Tracker