Köszönjük!


BJGmeteo

Szakkörök 3-4. osztályos általános iskolás gyerekek számára
2009. szeptember 23. szerda, 21:43

A Batsányi János Gimnázium és Sazkközépiskola idegen nyelvi és informatika szakkört indít 3. és 4. osztályos kisiskolások számára. A szakkörök ingyenesek.

  • angol
    szakkörvezető: Forgóné Benke Ildikó
    első alkalom: október 5. hétfő, 16.30-17.30
    helyszín: Nyelvi labor
  • német
    szakkörvezető: Újváriné Vanó Csilla
    első alkalom: október 5. hétfő, 16.30-17.30
    helyszín: Kommunikációs szaktanterem
  • informatika
    szakkörvezető: Giliczéné László Kókai Mária
    első alkalom: október 7. szerda, 16.30-17.30
    helyszín: számítástechnika terem

Részletes információk:

Angol és német szakkör:
A foglalkozások célja, hogy játékos formában ismerkedjenek a gyereket a német és angol nyelvvel. A szakkörön való részvételhez nem szükséges semmilyen előzetes nyelvtudás, az alapoknál fogjuk kezdeni. A hangsúlyt a kommunikációra fogjuk helyezni, hogy lehetőleg minél hamarabb meg tudjanak szólalni a gyerekek idegen nyelven. Lehetőség szerint használni fogjuk a számítógépet, aktív táblát.

Informatika szakkör:
A LOGO szakkört elsősorban azoknak a 3. és 4. osztályos kisiskolásoknak ajánljuk, akik a számítógépet, mint fejlesztő eszközt szeretnék kipróbálni.
A szakkör fő témája az Imagine, amely a Comenius Logo továbbfejlesztett változata.
Automata elvű nyelv, ami azt jelenti, hogy a beírt parancsokkal egy, vagy több képernyőn mozgó teknőcöt lehet irányítani.
Az Imagine egy modern programozási nyelv, világszerte sokan használják, úgy alkották meg, hogy kisiskolások is képesek legyenek ötleteiket a számítógép segítségével megvalósítani.Jól fejleszti a logikus gondolkodást, a síkbeli tájékozódást, a probléma megoldó képességet, matematikához is kapcsolódó készségeket is felhasznál és fejleszt.
A témához hosszú évek óta országosan meghirdetett tanulmányi verseny kapcsolódik. A szakkör során felkészülünk erre a versenyre is, és a gyerekek eldönthetik, hogy részt vesznek-e az iskolai fordulón.
Az Imagine kiváló előtanulmány azoknak, akik a későbbiekben Lego robotokkal is szeretnének foglalkozni, éppen ezért a szakkör ideje alatt a gyerekek betekintést nyerhetnek az idősebb diákok robotika foglalkozásaira is.
A jelentkezésnek nem feltétele számítógépes előismeret, az alapokat és a gimnázium számítógépes hálózatának használatát menet közben megismerik a gyerekek.

 


eXTReMe Tracker