Köszönjük!


BJGmeteo

„Körözd le a hulladékot”
Írta: Baricsné Kapus Éva   
2012. január 10. kedd, 23:48

Az Iparfejlesztési Közalapítvány a Hulladékkör 2 projekt keretében hulladékgazdálkodási vetélkedőt szervezett „Körözd le a hulladékot” címmel középiskolás fiataloknak.

Iskolánk tanulói közül 3 csapat szállt ringbe a továbbjutásért.
Feladatuk az volt, hogy keressenek lehetőségeket arra, hogy hogyan lehet a háztartásokban előforduló vegyszereket helyettesíteni természetes és ezzel együtt kevésbé veszélyes anyagokkal. kutatásaik eredményeit egy dolgozatban kellett összegezniük, és ezt a dolgozatot kellett elküldeni a kiíró címére.

A regionális elődöntőbe négy csapatot hívtak be, ebből kettő a BJG-ből került ki. A két csapat a 9.A osztályos Katicabogarak, és a 9. F osztályos Mignon-ok.
Az elődöntő megrendezésére Szentesen került sor 2012. január 9-én. A bejutott 4 csapatnak prezentációval színesített előadással kellett meggyőznie a résztvevőket arról, hogy kutatási témájuk alkalmas a háztartási vegyszer problémájának megoldására. A hitelesség megerősítésére egyéb szemléltető eszközöket is készíthettek a résztvevők.
A Katicabogarak, akiknek a témája a rendszeres gyógyszerhasználat kiváltása gyógynövényekkel 3., a Mignon-ok, akik a háztartás egyéb vegyszereinek helyettesítését választották hagyományos módszerekkel, 1. helyezést értek el.

A 9. F osztály csapata vetélkedhet tehát tovább a fődíjért, ami nem más, mint egy 300 ezer Ft-os osztálykirándulás.

Gratulálunk mindkét csapatnak, s a 9. F-eseknek sok sikert kívánunk.

 

 


eXTReMe Tracker