Köszönjük!


BJGmeteo

Gó Nemzeti Diákverseny Döntője
Írta: Tábori Levente   
2012. február 11. szombat, 21:50

2012. január 28 –án Budapesten, a Csíki-hegyek utcai általános iskolában (Gazdagrét) rendezték a Gó Nemzeti Diákverseny Döntőjét. A csongrádi diákoknak a dobogós helyek közül sikerült elhozni 2 első-, és 2 második helyet.

A gimnázium iskolabusza kanyargós országutakon érkezett meg Gazdagrétre (Bp.), a döntő helyszínére. Legalább is azt gondoltuk, hogy megérkeztünk. Nyári emlékképeinkben bízva álldogáltunk egy iskola előtt, gondolván a szervezők késnek. Ezen a szombat délelőttön megtanultuk: a Törökugrató utcai és a Csíki-hegyek utcai általános iskolák, melyek egymástól két utcányira vannak tök egyformák (de még egy-egy kis bolt is ugyanúgy van a bejárattal szemben) és mi a másiknál álltunk meg, és fagyoskodtunk egy „kicsit”… de végül is megérkeztünk.

A versenyen összesen 61 induló vett részt több korcsoportra osztva. A gyerekeket tej, üdítő, narancs, kifli várta és a játékszobának berendezett színházterem. A kisebb korosztályoknak szüksége is volt egy idő után tágabb térre, amit a szervezők ügyesen megoldottak

A küzdelmekről:

Egy korcsoport két iskolai évfolyamot jelentett, s korcsoportokként a fiúkat és a lányokat annak ellenére, hogy az I-II. korcsoportok és a IV-V-VI. korcsoportok összevontan játszottak, külön értékelték.

I-II-II. korcsoportok 7 forduló 2x15 perc játékidő 13-as táblán játszottak, a nagyobbak (7-12. évfolyam) 5 fordulóban és 19x19-es pályán 2x25 perc játékidővel. A pálmát kilencedikes kora ellenére Bővíz Dominik vitte, aki nem rég szerezte meg az 1dan szintet, így ő a 37. magyarországi danos szintű versenyző az amatőr kategóriában. Kicsit értetlenkedtünk is, hogy Matyinak (12.A – BJG) csak 3 előnykövet adott. Győztes persze nem lehet mindenki, de nyertes igen. Jó meccsek voltak, legyen az győztes vagy vesztes parti. Büszkén mondhatjuk, hogy a csongrádi diákoknak a dobogós helyek közül sikerült elhozni 2 első-, és 2 második helyet.

Az eredményeinkről:

II. korcsoport (3.- 4. osztály)

Leányok:

1. helyezett Tábori Lilla  (Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola)

Fiúk:

6. helyezett Csernák Tamás (Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola)

 

III. korcsoport (5.- 6. osztály)

Leányok:

2. helyezett Csernák Enikő (Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola)

Fiúk:

7. helyezett Danis Patrik (Bokrosi Általános Iskola)

 

IV. korcsoport

Fiúk:

5. helyezett Danis Tamás (Bokrosi Általános Iskola)

6. helyezett Nyéki Péter (Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola)

 

V. korcsoport (9.- 10. osztály)

Fiúk:

2. helyezett Sebők Attila  (Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola)

 

VI. korcsoport

Fiúk:

1. helyezett Martinka Mátyás (Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola)

 

A díjakat Kőszegi Diána adta át, aki jelenleg az egyetlen magyar profi 1 danos versenyző – Európában is csak négyen vannak.

 

 


eXTReMe Tracker