Köszönjük!


BJGmeteo

Pénzügyi Kisokos a BJG-ben
2012. május 12. szombat, 11:27

A Pénzügyi Kisokos országos oktatási program keretében 2011. decembere és 2012. májusa között már harmadik alkalommal járt nálunk a programot elindító Erste Bank Hungary Zrt. szakértője, hogy diákjainknak egy osztályfőnöki óra keretében a legalapvetőbb pénzügyi ismeretekről beszéljen.

Csakúgy, mint korábban, ezúttal is érdekfeszítő formában rendkívül hasznos információkkal lehettek gazdagabbak diákjaink. Nagyon örültünk annak, amikor rátaláltunk a Pénzügyi Kisokos oktatási programra, mert a programot elindító bankkal együtt mi is azt gondoljuk, hogy a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítése kiemelten fontos feladat. Különösen igaz ez sajnos manapság, hiszen a világméretű pénzügyi válság mindennél jobban rávilágított arra, hogy mennyire alacsony a pénzügyi kultúra szintje hazánkban, illetve milyen hiányosak a többség pénzügyi ismeretei.

A Pénzügyi Kisokos országos oktatási programot az Erste Bank Hungary Zrt. 2009 májusában indította el. A program keretében a bank munkatársai és szakemberei osztályfőnöki óra keretében egy, a 12-18 éves korosztály számára összeállított – és a Magyar Nemzeti Bank által jóváhagyott – interaktív előadás keretében beszélnek a gyerekeknek az alapvető pénzügyi ismeretekről. Arról például, hogy mi a megtakarítás és a hitel, hogyan kell használni a bankkártyát, vagy, hogy miként lehet diákhitelt igényelni. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a bank munkatársai több mint 350 előadást tartottak már több, mint 100 iskolában.

A programmal kapcsolatos régebbi és friss információk, versenyek, pályázatok, új lehetőségek a hivatalos oldalon kívül blogon, Facebookon és Twitteren keresztül is elérhetők.

 


eXTReMe Tracker