Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink a Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenyének országos döntőjén
Írta: Szabóné Csépe Erzsébet   
2012. május 13. vasárnap, 20:38

Iskolánkból 9 tanuló nevezett a 12.C osztályból vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban. Az elődöntőben elért eredmények alapján az ország 124 nevezője közül 5 tanulónk jutott be az országos döntőbe, a legjobb 30 versenyző közé. Nagyon szép teljesítmény, hiszen a verseny feladatlap 3 tantárgy ismeretanyagát kérte számon a középszintű érettségi követelményeknek megfelelően: vendéglátás és turizmus-, szállodai- és marketing alapismeretekből.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak tanulmányi versenyeinek megszervezésével ebben a tanévben a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatóságát (NMH SZFI) bízta meg.

A tanulmányi verseny célja: a tanulók felkészítése, érettségi vizsgájuk elősegítése,lehetőség biztosítása az érettségiző tehetséges tanulóknak a megmérettetésre,a kiemelkedő eredmények elérésére, a szaktanárok tehetséggondozó munkájának bemutatása, a szakközépiskolák oktató-nevelő munkájának versenyszintű értékelése, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenység ösztönzése és elismerése.

A Szakmacsoportos szakmai előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyén az a tanuló indulhat, aki nappali rendszerű képzésben szakmacsoportos alapozó oktatásban vesz részt, és akinek a rendes érettségi vizsgája a versenykiírás tanévének május-júniusi vizsgaidőszakában esedékes.

Az elődöntőt 2012. április 4-én írták a versenyzők (eredmények).

Az országos döntő 2012. április 25-26-án zajlott Szolnokon.

Az első nap délután írásbeli feladatlapot kellett kitölteni, másnap pedig a szóbeli versenyen kellett számot adni a tanulóknak a tudásukról.

A végső eredményeket a versenyszervező honlapján közölték másnap délelőtt.

Izgatottan vártuk az eredményeket, hiszen ez a verseny többletpontszámot jelent a felvételin a szakirányban tovább tanulók esetén: 1-10. helyezés: +80 pont, 11-20. helyezés: +40 pont, 21-30. helyezés: +20 pont.

Nagyon-nagy volt az öröm, amikor kiderült a sorrend.

A SZÉTV országos döntőjén elért eredményeink:

Országos 12. helyezés: LÁSZLÓ DÓRA 12.C osztályos tanuló

Országos 15. helyezés: ERŐS DORINA 12.C osztályos tanuló

Országos 20. helyezés: HALÁL NOÉMI 12.C osztályos tanuló

Országos 21. helyezés: PETŐ GYÖNGYI 12.C osztályos tanuló

Országos 22. helyezés: OHRATKA REGINA 12.C osztályos tanuló

Gratulálunk az eredményekhez, és további sok sikert kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


eXTReMe Tracker