Köszönjük!


BJGmeteo

Sikereink a megyei idegen nyelvi versenyen: iskolánk 3 tanulója ért el dobogós helyet német nyelvből
Írta: Jójárt Alexandra   
2012. május 20. vasárnap, 20:59

A Bethlen Gábor Református Gimnáziumban megrendezésre kerülő megyei idegen nyelvi versenyen idén is részt vett iskolánk sok tanulója. A versenyen német, olasz és francia nyelvből lehetett indulni, évfolyamonként külön csoportok voltak. Összesen több, mint 140 tanuló mérte össze tudását, a versenyzők a megye számos iskolájából érkeztek (például Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Szentesről).

 

Miután az iskola igazgatója tartott egy rövid megnyitót, elfoglalhattuk a helyünket a termekben. Az ezt követő másfél-két órában négy feladatsort kellett megoldanunk. Az elsőben országismeretre vonatkozó kérdések voltak igaz-hamis állításokkal és térképpel. Tekinthetjük ezt a legnehezebb résznek. Az ezt követő feladat szövegértés volt, a 9. évfolyamon a téma a német vasutak körül forgott. A harmadik feladatsorban feleletválasztós tesztet kellett megoldanunk, méghozzá német nyelvtanból. Mikor végeztünk, tarthattunk egy „leheletnyi” szünetet, majd következhetett az utolsó feladat: a levélírás. Erre kaptuk a legtöbb időt, de szükség is volt rá véleményem szerint.

Az eredményhirdetésre körülbelül két hét múlva került sor, de sajnos nem tudtunk részt venni rajta, pedig három dobogós helyezés is született:

Újvári Eszter (12.A) 3.helyezést ért el a 12. évfolyamon,

Lantos Dávid (10.F) szintén harmadik helyezést ért el  a 10.évfolyamon,

Jójárt Alexandra (9.F) tanuló 1. helyezést  ért el a 9.évfolyamon.

Végül postai úton kézhez kaptuk a nyereményünket: oklevelet, könyvjutalmat és csokoládét!

 

 


eXTReMe Tracker