Köszönjük!


BJGmeteo

Dorina laptopja - ECONVENTIO TESZT 2011-12.
Írta: Kovács Péter   
2012. június 04. hétfő, 21:23

Az Econventio tesztben 2011-ben 62 iskola 8870 diákja vett részt. A diákok által megválaszol és feldolgozott 265.000 kérdés alapján az eddigi legátfogóbb pénzügyi kultúra tanulmány készült, melyet 2011. októberi konferencián ismertettek.

Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesületet 15, jórészt pénzügyekkel foglalkozó szakember alapította az általános pénzügyi intelligencia és a pénzügyi tudatosság fejlesztése céljával. Az Econventio Egyesület a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karával közösen 2011-ben hirdette meg először az ECONVENTIO TESZT nevű programját, azzal a céllal, hogy, a 14-20 éves korosztály pénzügyi attitűdjét, ismereteit rendszeresen felmérjék, illetve gyarapítsák.

Az 5 legaktívabb iskola diákjait pedig az „ECONVENTIO nyári pénzügyi tábor”-ában vehettek részt egy 6 napos nyaralással összekapcsolt képzésen. Az M1 híradó erről szóló riportja megtekinthető itt:

Az Econventio Egyesület eltökélt abban, hogy ilyen programokkal folyamatosan segítse a diákok pénzügyi ismereteinek és tudatosságának gyarapodását, ezért az Econventio tesztet 2012-ben is megszervezték. Ezúttal 114 iskola jelentkezett a programra, melyeknek több, mint 14.000 diákja regisztrálta magát, és 10.400-an töltötték ki a 40 kérdésből álló tesztet. A számok alapján elmondható, hogy ma ez Magyarország legtöbb diákot mozgósító ilyen jellegű programja.

A résztvevő 114 iskola közül az 5 legaktívabb csapatát 2012-ben is vendégül látja az egyesület a nyári pénzügyi táborában. Az aktivitás alapján ezek a következők:

  1. Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola, Békéscsaba
  2. Szegedi Gazdasági Középiskola Kőrösy József Tagintézménye, Szeged
  3. Irinyi János Gimnázium, Szakközép-és Szakiskola, Debrecen
  4. Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola, Pécs
  5. KHK Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskolája, Kecskemét

Az „ECONVENTIO TESZT 2012” záró rendezvénye a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karán május 04-én megrendezett „Középiskolai pénzügyi nap” volt, ahol 75 diák játékos pénzügyi tréningen vehetett részt, illetve a tesztet kitöltő diákok között ezen a napon értékes ajándékokat is kisorsoltak:

Egy digitális fényképezőgépet a Debreceni Könnyűipari Szakközép- és Szakiskola egyik tanulója nyerte, egy okostelefont pedig - szintén egy debreceni diák - a Povolny Ferenc Szakképző Iskolából.

A fődíjat, a laptopot egy csongrádi diák, Kulik Dorina kapta a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola 9.A osztályából. Nyereményét egy rövid tájékoztató előadást és beszélgetést követően az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnökétől, Sápi Ákostól vehette át osztályfőnöki óra keretében.

 


eXTReMe Tracker