Köszönjük!


BJGmeteo

BJG-s sikerek a foci diákolimpián
Írta: Tari Tamás   
2012. június 07. csütörtök, 17:00

A Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskolai tanulói (Birk Máté 12.C, Bodor Bendegúz12.C, Horváth Lóránt 12.A, Hogyor Balázs 11.B, Bátki Dániel 11.F, Gyöngyösi Dániel 11.F és Szőrfi Kristóf 10.C) 2012.május 18-20 – ig, a kispályás labdarúgás diákolimpia országos döntőjén vettek részt, ahol az előkelő 11-ik helyen végeztek a fiú V-VI. korcsoportban.

 

Közel 200 csapat indult az országos selejtezőkön, ahonnan csak a legjobbak jutottak el a Szombathely melletti Vépen megrendezett diákolimpiára.

A BJG csapata, miután megnyerte a városi bajnokságot, a megyei selejtezőn kapott gól nélkül biztosította helyét az országos döntőbe.

A torna első napjának első meccsén kellemetlen meglepetés érte csapatunkat, ugyanis kisebb bírói tévedések miatt, a karcagi csapat győzött 4-3-ra szoros küzdelemben. A második meccs már ennél sokkal jobban sikerült a fiatalok számára, és bár a hazai pálya előnyeit élvezte a Szombathelyi csapat, mégis 3-0-ra diadalmaskodtak a Borda Zsolt tanár úr által felkészített BJG-s fiúk.

Sajnos a délutáni meccs, immáron jóval komolyabb pályavezetői tévedésekkel tűzdelve, nem hozott sikert a csapatunknak, és 3-1-es végeredménnyel zárult a kiskőrösiek fiataljai javára. Tovább rontotta a helyzetet, hogy egyik játékosunk lesérült, és egy másik játékosunkat, kissé túlzásba esve, eltiltották a tornán való további részvételtől.

Az utolsó napot, csere nélkül maradva, szinte reménytelen helyzetből nekivágva kezdték el fiataljaink. Az ellenfelek ötpercenként tudták cserélni az egész csapatukat, mi viszont ezt nem tehettük meg és elfáradtunk. Amíg bírtuk erővel, addig vezettünk… Ám kitartásuk, és a játék iránt érzett szeretetük elegendőnek bizonyult arra, hogy a három meccsből egyet megnyerjenek (Győr ellen), és ezzel megszerezzék az igen előkelőnek mondható országos tizenegyedik helyet.

Egy kis szerencsésebb sorsolással előkelőbb helyen is végezhettünk volna, mert az általunk megvert Szombathely simán verte a Szentgotthárdot, akik végül ötödikek lettek. A kiskőrösiek is csak bírói segítséggel nyertek ellenünk, ők végül a dobogó alsó fokára állhattak.

Ennek ellenére szépen helytálltak diákjaink. Emberemlékezet óta nem szerepelt Batsányis csapat (bármely labdajáték tekintetében is) ilyen jól.

GRATULÁLUNK!

 

 

 

 


eXTReMe Tracker