Köszönjük!


BJGmeteo

Pedagógusnap
Írta: Kalmárné Héjjas Hedvig   
2012. június 11. hétfő, 16:52

Iskolánk ebben az évben is megünnepelte a pedagógusokat június első hétvégéjén, amikor országszerte köszöntik az óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat. A Batsányi Gimnáziumban hagyománnyá vált, hogy a gyerekek műsorral, a szülői munkaközösség süteményekkel, az iskolavezetés szíves szavakkal, oklevéllel ismeri el a végzett munkát.

A nyugdíjas pedagógusokat külön szeretettel hívják erre az ünnepségre, s örömünkre ők szívesen el is jönnek, hogy legalább néhány órára újra átéljék az iskola hangulatát, a gyerekek kedves szereplését, a kollégák társaságát. Iskolánk három nyugdíjas tanára ezen a napon Pro Schola díjat kapott több évtizedes, színvonalas oktató-nevelő munkájáért. Az elismerő oklevél mellett Lantos Györgyi szobrászművész emlékplakettjét vehették át a kitüntetettek. Egykori tanítványaik méltatták eredményes munkájukat, Szurgent Jánosnéról Bánfi Andrea tüdőgyógyász szakorvos, Szurgent Jánosról Bari Ferenc orvosprofesszor, Fehér Józsefről Blázsik Zoltán matematikus-informatikus írt méltató, visszaemlékező sorokat. A legnagyobb elismerés minden pedagógusnak, ha tanítványai eredményében láthatja munkája kicsírázását, továbbfejlődését. Meghatódva hallgattuk mindannyian a kedves sorokat, s ahogy Szurgent Jánosné, Iza néni fogalmazott, erőt adnak a hétköznapokon az ilyen események. A jelenlegi tantestület számára is példa értékű a korábbi kollégák munkásságának megismerése.

A jelenlegi tantestületben néhány éve szokás, hogy a kollégák megválasztják az év tanárát. Most Széll Gábor tanár úr kapta ezt az elismerést eredményes, sokoldalú munkájáért.

 

 

Köszönet illeti az 5. f osztályos diákokat, akik nagyon kedves műsor szereplői voltak, s természetesen a műsort szerkesztő Posta István és Postáné Pető Györgyi kollégákat.

 


eXTReMe Tracker