Köszönjük!


BJGmeteo

Német és angol nyelvi versenyt hirdetünk általános iskolásoknak
2009. szeptember 29. kedd, 21:18

Kedves Kollégák, kedves Diákok!

A Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola Idegennyelvi Munkaközössége  ismét meghirdeti  a német és angol nyelvi versenyt általános iskolai (hetedikes, nyolcadikos) diákok számára.
Az iskolánknak sajnos nincs lehetősége arra, hogy a legjobb eredményt elérő tanulókat előnyhöz jutassa a beiskolázáskor, így a verseny jellegét átalakítottuk.

 

Németből országismereti versenyt hirdetünk, amelynek témája Ausztria.

A jelentkezők előre egy tablót készítenek Ausztriáról, amely tartalmazhat földrajzi, történelmi, idegenforgalmi, gasztronómiai, irodalmi, zenei stb. bárminemű információt, amelyet a versenyzők kb. 5percben német nyelven bemutatnak.
A gimnáziumban lévő szóbeli fordulón játékos vetélkedőt szervezünk a diákoknak, ahol szintén Ausztriával kapcsolatos feladatokat kapnak, mint keresztrejtvény, szövegértés vagy képfelismerés, stb.
Az eddigi gyakorlattól eltérően nem egyéni, hanem csapatversenyre várjuk a diákokat: 3 fős csoportokban, mind a tablót, mind az itteni feladatokat csoportban oldhatják meg. Egy iskolából több csapat is indulhat és választhatnak valamilyen nevet maguknak.
A szóbeli fordulót 2009. november 10-én 14 óra 30-as kezdéssel tervezzük a gimnázium régi épületének kommunikációs termében. Eredményhirdetést november 13-án, iskolánk nyílt napján tartunk.

Angolból is más jellegű vetélkedőre várják iskolánk angoltanárai a jelentkezőket, versengeni vágyókat.
A verseny témája az Erzsébet kori Anglia, a 16. század történelmi, irodalmi, művészeti eseményei. Az első, írásbeli részben egy, a kor főbb történelmi tényeiről szóló szöveghez kapcsolódóan kell a gyerekeknek megoldaniuk egy feladatlapot. Ezt a feladatlapot mellékeljük. A diákok a kitöltött lapot hozzák magukkal a második, szóbeli részre, melyet 2009. november 9-én 15 órakor tartunk iskolánk öreg épületének kommunikációs termében, és amelyre a tanulóknak egy rövid, 5 perces prezentációt kell készíteniük angol nyelven. Ebben az Erzsébet kori Anglia bemutatása a feladat, bármilyen szempontból - történelmi, irodalmi, vagy művészeti, stb. szempontból, a tanulók választása szerint, plakátok segítségével. Kérjük, hogy a csoportok válasszanak nevet maguknak.
Reméljük, hogy a versenyre való készülés során a tanulók jobban megismerhetik ezt a korszakot és felkelti érdeklődésüket az angol kultúra. Kérjük a Tisztelt Kollegákat, hogy buzdítsák tanulóikat a részvételre.

Jelentkezést október 22-ig várunk az iskolánk címére, akár e-mailben, akár levélben, szóban vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.


Mellékletek az angol versenyhez:
angolverseny_olvasmany.pdf
angolverseny_alt_isk_irasbeli.pdf

Ezekkel a vetélkedőkkel is szeretnénk lehetőséget nyújtani arra, hogy a továbbtanulás előtt állók betekintést nyerjenek intézményünkbe, találkozhassanak a leendő tanáraikkal, megtekinthessék az épületet, beszélgethessenek a már itt tanuló diákokkal. A verseny során részletes tájékoztatást adunk az iskolában induló osztályokról, válaszolunk a felmerülő kérdésekre. Ez a program nemcsak a megfelelő iskola választásában segíti a diákokat, hanem az előző évek tapasztalatai alapján úgy látjuk, hogy azok a kilencedikesek bátrabban kezdik az új tanévet, akik már jártak nálunk valamilyen rendezvényen. A versenyzőkön és felkészítő tanárokon túl szívesen látjuk az érdeklődő kollégákat, szülőket is.
Lelkes és eredményes készülést kívánunk mindenkinek. A kollégák munkáját előre is tisztelettel megköszönjük.

A Batsányi János Gimnázium idegennyelvi munkaközössége

Kalmárné Héjjas Hedvig
munkaközösség-vezető


Csongrád, 2009. szeptember 29.

 


eXTReMe Tracker